Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja Mikkelin kaupungin järjestämä yrittäjyys- ja yhteiskuntakasvatustapahtuma MiniMikkeli on esillä eurooppalaisessa EAPRIL-konferenssissa. Se kilpailee Best Research and Practice Project (BR&PP) -sarjassa belgialaisen ja hollantilaisen yliopiston kanssa.

MiniMikkeli on Mikkelin kuudesluokkalaisille suunnattu pelillinen oppimiskokemus yrittäjyydestä ja yhteiskunnasta. Tapahtuman tarkoituksena on näyttää käytännössä, kuinka Mikkeli toimii. MiniMikkelissä oppilaat pääsevät kokeilemaan, millaista on perustaa yritys, sekä työskentelemään jo olemassa olevissa yrityksissä ja julkisen sektorin työpaikoissa. MiniMikkelin tuottaa Xamk yhteistyössä Mikkelin kaupungin kanssa, ja tapahtuman kehittäminen ja toteuttaminen ovat osa Xamkin opiskelijoiden opintoja. MiniMikkeli tarjoaa opiskelijoille muun muassa harjoittelupaikkoja, opinnäytetyön aiheita sekä muita opintoihin sidottuja tutkimus- ja kehittämistehtäviä.

Hämeenlinnassa MiniMikkeli kokonaisuutta esittelevät Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opetuksen kehityspäällikkö Eeva Kuoppala, tki-asiantuntija Pekka Pulkkinen sekä restonomiopiskelija Jade Hirvonen.

-Tämä on hieno saavutus ja mainio osoitus yhteistyön voimasta. MiniMikkeli on mitä parhain tapa toteuttaa uudenlaista oppimista, toteaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kehityspäällikkö Eeva Kuoppala.

– Jo valinta kolmen parhaan joukkoon on hieno asia. Tämä on osoitus tärkeästä työstä, jota olemme määrätietoisesti tehneet jo muutaman vuoden ajan. MiniMikkeli toimii oppimisympäristönä vuosittain 600 kuudesluokkalaisella mutta myös noin sadalle Xamkin opiskelijalle, tki-asiantuntija Pekka Pulkkinen kertoo.

Best Research and Practice Project -sarjan voittaja julkistetaan Hämeenlinnassa perjantaina 1.12. klo 10. Lisätietoja kilpailusta: https://www.eapril.org/award

MiniMikkelin verkkosivut ja lyhyt esittelyvideo

EAPRIL lyhyesti

EAPRIL (European Association for Practitioner Research on Improving Learning) on oppimiseen liittyvän käytännönläheisen tutkimuksen edistämistä edesauttava järjestö. EAPRIL tuo tutkijat, kouluttajat ja työelämän edustat yhteen oppimisen ja osaamisen kehittämisen äärelle aina varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen ja elinikäisen oppimisen teemoihin liittyen. Vuosittainen kansainvälinen konferenssi kokoaa yhteen koulutuksen, oppimisen ja tutkimuksen ammattilaiset. Tänä vuonna konferenssi järjestetään Hämeenlinnassa 28.11-1.12.2017.

Lisätietoja: http://www.eapril.org