Mikkelin kaupunki ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) toteuttavat yhteistyökumppaneiden kanssa alakoulujen kuudesluokkalaisille MiniMikkeli-tapahtuman maaliskuussa.

MiniMikkeli on kuudesluokkalaisille suunnattu oppimiskokemus siitä, kuinka Mikkeli toimii. MiniMikkeli on oppimismatka, jonka aikana yrittäjyyden ja yhteiskunnan toiminnot tulevat konkreettisesti ja kiinnostavasti tutuksi.  MiniMikkeli huipentuu viikon kestävään Xamkin Xinnossa järjestettävään tapahtumaan, jossa aiemmin opittua ja kouluissa valmisteltua kokeillaan käytännössä yhteiskunnan toimintoja mukaillen.

-MiniMikkeli on, uuden opetussuunnitelman mukaista oppimista parhaimmillaan, jossa eri oppiaineet yhdistyvät kokonaisuudeksi Pikkuyrittäjät -ohjelman avulla, Mikkelin kaupungin kasvatus- ja sivistysjohtaja Seija Manninen toteaa.

MiniMikkelin tuottaa Xamk yhteistyössä Mikkelin kaupungin kanssa. Tapahtuman kehittäminen ja toteuttaminen ovat osa Xamkin opiskelijoiden opintoja. MiniMinikkeli tarjoaa opiskelijoille harjoittelupaikkoja sekä muita opintoihin sidottuja kehittämistehtäviä. MiniMikkelin tapahtumapaikkana on Xamkin oppimisympäristö Xinno, jonne rakentuu Mikkelin kaupunki pienoiskoossa.

-Xamkissa pystymme opinnollistamaan MiniMikkelin erinomaisesti.  Tänäkin vuonna mukana on useita kymmeniä opiskelijoita monelta eri alalta. MiniMikkeli on mielenkiintoinen ympäristö, josta löytyy monialaisia haasteita monelle eri koulutukselle, Xamkin tki-asiantuntija Pekka Pulkkinen kertoo.

MiniMikkeli on mukana valtioneuvoston kanslian koko maan kattava Kokeileva Suomi -kiertueella. Kiertue käynnistyi marraskuussa ammattikorkeakouluverkoston ja valtioneuvoston kanslian yhteisponnistuksena. Kiertue kattaa kaikkiaan 19 tilaisuutta kaikissa Suomen maakunnissa. (Lisätietoja kiertueesta: http://kokeilevasuomi.fi/kokeileva-suomi-kiertue )

Tapahtumassa ovat mukana: Suur-Savon Osuuspankki, Etelä-Savon Energia Oy, RL-huolinta Oy, Terveystalo, Suur-Savon Osuuskauppa, Verohallinto, Etelä-Savon pelastuslaitos, Mikkelin teatteri, Radio Mikkeli, Mikkelin Yliopistokeskus ja YES Etelä-Savo.

MiniMikkeli -formaattia ovat tuotekehittäneet yhteistyössä Mikkelin kaupunki, Mikkelin yliopistokeskuksen toimijat, Pienyrityskeskus ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu.

Median on mahdollista vierailla tapahtumassa, toivomme teidän sopivan ajankohdasta ennakkoon.

Lisätietoja tapahtumasta:
www.xamk.fi/xamk/minimikkeli
Median vierailut ja lisätiedot: Pekka Pulkkinen, TKI-asiantuntija, 040 630 0341, pekka.pulkkinen(at)xamk.fi