Kulttuuritalous murtaa perinteisen teollisuuden linnakkeita, vai murtaako? Keskiluokka kurjistuu teknologian ja työn murroksessa. Reagoivatko yhteiskunta, politiikat ja ihminen muutokseen ajoissa

Muun muassa näihin aiheisiin otetaan kantaa T2T Tulevaisuus kahdessa tunnissa –huippudebatissa Kouvolan teatterin klubilla 8.10.2018.

Talouteen, kulttuuriin ja työn murrokseen pureutuva debatti järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.  Pääjärjestäjänä on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) Luovat alat yhteistyössä Kouvolan teatterin ja Kouvola Innovationin kanssa. Järjestäjien lisäksi tilaisuuden järjestämistä tukevat Euroopan sosiaalirahasto ja opetus- ja kulttuuriministeriö.

Ministeri ja tohtorit kohtaavat lavalla

Perinteisen teollisuuden ja kulttuurin asemasta elinvoiman tekijänä väittelevät tulevaisuuksien tutkija Yrjö Myllylä ja erityisasiantuntija Johanna Vuolasto.

Politiikan mahdollisuuksia keskiluokan pelastajana puolustaa työministeri Jari Lindström jota vastaan asettuu tutkimusjohtaja, dosentti Valdemar Kallunki.

Debattitilaisuutta rikastaa kaksi tanssitaiteen tekoa ja katkelma Patriarkasta

Tilaisuuden avaa kolmen tanssitaiteilijan poliittisesti pohdiskeleva kehollinen ja kielellinen luonnos työn uudesta ruumiillisuudesta, taiteen rahoituksesta, kasvusta, kasvun moottoreista ja mahdollistajista, sekä ainaisen kasvun mahdollisesta mahdottomuudesta.

Debattien välillä nähdään katkelma Kouvolan teatterin tulevasta näytelmästä Patriarkka.

Tilaisuuden päättää kolmen tanssitaiteilijan fasilitoima, lopulta kaikkien osallistujien yhdessä muodostama kinesteettinen verkostokudelma. Verkostokudelma kehottaa jakamaan osaamista ja tuottamaan uutta ymmärrystä yhdessä, ja se kutoo esiin jokaisen osallisuutta eri verkostoissa.

Lisätietoja:

tutkimuspäällikkö Ari Lindeman, 044 7028225, ari.lindeman@xamk.fi