Eini Liuhan jakkara

”Habitareen valmistuminen on ollut erittäin mielenkiintoinen sekä innostava kokemus”, summaavat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa Xamkissa sisustusarkkitehtuuria ja kalustesuunnittelua opiskelevat Eini Liuha ja Alex Aaltola sekä biotuotemuotoilun opiskelijat Iisa Nihtilä (pääkuvassa oikealla) ja Benjami Hiljanen (pääkuvassa vasemmalla). Nelikko on vastuussa Xamkin Habitare-messujen osastojen suunnittelusta. Lisäksi heidän töitään on myös esillä messuilla.

Xamkin opiskelijat esittelevät osaamistaan keskiviikkona 7.9. starttaavilla Habitare-messuilla, jossa Xamkilla on kaksi vierekkäistä näyttelyosastoa, 6n41 ja 6n48, messujen The Block-alueella.

Osastoilla töitään esittelevät sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun opiskelijat Santtu Nikander, Riina Rantanen, Pinja Sipronius, Kalle Vatanen, Toni Stedt, Alex Aaltola, Atso Kurri, Eini Liuha ja Ulla Pönni. Biotuotemuotoilun opiskelijoista messuilla ovat mukana Saara Hakanmaa, Benjami Hiljanen, Henry Ikkala, Ekaterina Karvanen, Maria Lampinen ja Iisa Nihtilä.

Alex Aaltolan pöytä

Esillä olevat biotuotemuotoilun ja sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun opiskelijoiden työt ovat kaluste- ja tuotesuunnittelun opintojen harjoitustöitä.

Opintojen tehtävänantona on ollut ideoida ja valmistaa opiskelijoiden oma tulkinta esimerkiksi jakkarasta tai seinäkiinnitteisestä pienkalusteesta. Biotuotemuotoilun töissä korostuvat kierrätettävät sekä ekologiset materiaaliratkaisut.

Pääosan sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun harjoitustöistä on ohjannut sivutoiminen tuntiopettaja Saara Renvall. Messuosaston ohjauksesta on vastannut tuntiopettaja Sami Helin.

”Projektin alussa pidettiin viikoittaisia suunnittelupalavereja, joissa tavoitteena oli heitellä erilaisia ideoita sekä esitellä omia suunnitelmia. Lopulta ideoista saatiin luotua yhtenäinen kollektiivinen kokonaisuus, jossa jokaisen projektissa mukana olevan opiskelijan kädenjälki pääsee näkyviin.”

”Ryhmässä työskentely sekä ideointi on toiminut erinomaisesti, mikä on puolestaan lisännyt yhteistä päämäärätietoista iloista yhdessä tekemistä. Olemme kaikki panostaneet projektiin paljon ja haluamme saada Habitareen esille persoonallisen ja meidän näköisemme, mutta myös Xamkin arvoja edustavan messuosaston”, nelikko kuvailee valmistautumistaan messuihin.

Iisa Nihtilän jakkarat

Habitare
Habitare järjestetään tänä vuonna 7.–11.9. Helsingin messukeskuksessa. Teemana messuilla on Reimagine – Mielikuvituksen aika. Teema nostaa esiin mielikuvituksen voiman ja sen, mitä kaikkea ympäröivä maailma, asuminen ja eläminen voisivat tulevaisuudessa olla. https://habitare.messukeskus.com/

Lisätietoja

Opiskelija Eini Liuha
oeili007@edu.xamk.fi

Koulutusjohtaja Jomi Fagerström
p. 044 702 8933
jomi.fagerstrom@xamk.fi