Nuoret viestivät nuorille kesätyökokeilussa, jonka toteuttavat yhteistyössä Mikkelin kaupungin nuorisopalvelut ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk. Kahden viikon aikana viiden nuoren tiimi suunnittelee ja toteuttaa itsenäisesti tiedotusta ja markkinointia mikkeliläisille nuorille suunnatuista palveluista ja tapahtumista.

Kaikki kesätiedottajat ovat alle 18-vuotiaita, ja he viestivät omalle ikäryhmälleen hyödyntäen nuoret tavoittavia kanavia. Kesätiedottajat tekevät työstään oman näköisen ja heillä on vapaat kädet toteuttaa ideoitaan ja siten vaikuttaa nuorille merkityksellisiin asioihin. Työn kautta nuoret oppivat mm. ryhmätyötaitoja, markkinointia, suunnittelua sekä muita työelämässä tarvittavia valmiuksia sekä yrittäjämäistä asennetta.

-Yrittäjyys on tulevaisuudessa yhä merkittävämpi tapa työllistyä, toteaa toteuttajatiimin jäsen Niko Arola Xamkin Pienyrityskeskuksesta. Perehdytyksen ja ideoinnin lisäksi nuoret ovat tähän mennessä esittäytyneet omilla kanavillaan sekä tehneet postauksia nuorisotaloista ja ilmaisista nuorille suunnatuista mahdollisuuksista. Kesätiedottajat ovat myös selvittäneet nuorten kiinnostuksen kohteita kyselyn avulla. Kesätiedottajien työ on nyt puolivälissä, joten nuoret viestivät nuorille vielä viikon verran tässä kokeilussa.

Kesätyötiimin tavoitteena on tapahtumatiedottamisen ja viestittämisen lisäksi kerätä nuorilta ideoita ja palautetta palveluista sekä laatia ehdotus nuorisopalveluille markkinoinnin tehostamisesta nuorille. – Parasta työssä on, kun saa itse määritellä työnsä, toteavat kesätiedottajat yhdestä suusta.

Kesätyötiimi-kokeilu toteutetaan osana Digillä Duuniin! – Digitaaliset sovellukset nuorten työllisyyspalveluissa –hanketta. Koordinoinnista vastaavat Xamkin asiantuntijat Nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juveniasta, joka on hankkeen päätoteuttaja. Digillä Duuniin! -hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat Xamkin Pienyrityskeskus ja Otavan Opisto. Hanke saa rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta Etelä-Savon Ely-keskuksen kautta.
Kesätiedottajia voi seurata aihetunnisteella #mlinuoretsomessa.

 

Lisätiedot:

Heikki Kantonen, TKI-asiantuntija, Digillä duuniin! -hanke, heikki.kantonen@xamk.fi, puh. 040 774 9246

Niko Arola, TKI-asiantuntija, Digillä duuniin! -hanke, niko.arola@xamk.fi, puh. 040 5380 961

Hankkeen sivut: https://www.xamk.fi/digilla-duuniin