Koronapandemia on haastanut matkailu- ja palvelualan toimijat etsimään uusia ratkaisuja kriisistä selviytymiseen. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun verkkohackathon kutsuu kaikki kiinnostuneet yritysten avuksi liiketoiminnan uudistamiseen.

PalveluXackathon-tapahtumassa 4.-17.5.2020 osallistujat etsivät uusia ansaintamalleja palvelualan yrityksille valtakunnallisesti. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Yhteiskehittäminen verkossa on uudenlainen tapa auttaa yrityksiä tuoreiden ideoiden ja liiketoimintamallien löytämisessä.  

Tavoitteena löytää toteuttamiskelpoisia ratkaisuja liiketoimintaan

Xackathon on digitaalinen muunnos yleensä viikonlopun kestävästä hackathonista tai design jamista.
– Tarkoituksena on saada aikaan niin nopeasti toteuttavissa olevia digitaalisia ratkaisuja kuin toteutuskelpoisia liikeideoitakin. Kehittämisen kautta voi syntyä kokonaisia liiketoimintamallejakin. Toivomme mahdollisimman paljon yrityksiä mukaan. Pyydämmekin yrityksiä ilmoittamaan haasteista, joihin kaipaisivat uutta näkökulmaa, kertoo matkailun tutkimuspäällikkö Johanna Heinonen Xamkista.

Osallistujien tukena on palvelualoilta kokeneita mentoreita auttamassa suunnittelussa eteenpäin. Lisäksi Xackathon-opintojaksolle osallistuja saa itselleen kolme opintopistettä avoimen ammattikorkeakoulun opintoja. Opintojakso kuuluu Xamkin kevään maksuttomien opintojen valikoimaan.

Mentorit haussa, ilmoittautuminen käynnissä

Xackathoniin osallistuja voi toimia yksin tai pienessä tiimissä ja kahden viikon aikana ohjatusti kehittää omaa ideaansa eteenpäin tiettyjen välietappien mukaan. Keskeisessä roolissa ovat mentorit, jotka sparraavat osallistujia ja ideoita oman näkemyksensä mukaan. Xamkissa toivotaankin, että palvelu- ja matkailualan yrittäjät ja toimijat innostuvat mukaan mentoreiksi.

– Mentori voi osallistua täysin omien resurssiensa mukaan – vaikkapa vain pari tuntia koko kahden viikon aikana. Mitä laajemman joukon mentoreita saamme mukaan, sitä paremman kasvualustan ja tuen ideat saavat, kuvaa Johanna Heinonen.

Ilmoittautuminen PalveluXackathoniin Xamkin avoimen ammattikorkeakoulun kautta:

https://www.xamk.fi/avoimen-amkn-kurssit/palvelu-ja-matkailualojen-uudet-ansaintamahdollisuudet-tehovalmennus-palveluxackathon-3-op/

Ratkottavia haasteita ja mentori-ilmoittautumisia voi jättää sähköisesti tästä linkistä:

https://link.webropolsurveys.com/S/8FC1AAB70861059C

 

Lisätietoja:

Johanna Heinonen
Tutkimuspäällikkö, matkailu, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
044 702 8326,
johanna.heinonen@xamk.fi