Restonomikoulutuksen valtakunnallinen tapahtumakiertue RestoRace kurvaa Mikkelin torille keskiviikkona 2.10. klo 12-17.00. Tapahtuman tavoitteena on houkutella opiskelijoita restonomikoulutuksen pariin, kertoa alan opinnoista, työmahdollisuuksista ja alan yhteistyöyrityksistä.

– Osallistujat pääsevät tutustumaan restonomikoulutukseen hauskalla tavalla. Luvassa on joukkuekisa, joka kisaillaan 2-4 henkilön joukkueissa. Kisassa tehtävät ovat ”restonomihenkisiä”, jotta osallistujat saisivat kuvan siitä, millaisesta alasta on kyse, kertoo tapahtuman opiskelijatiimin vetäjä, Xamkin restonomiopiskelija Marjo Katainen.

Torilla on myös muuta oheisohjelmaa kisailun yhteydessä. Torille rakennettavan Iglun Silent Discossa kävijä voi heittäytyä diskotunnelmaan kuunnellen musiikkia omilla kuulokkeillaan, tanssien yhdessä toisten kanssa.

Matkailu- ja ravitsemisalaa opiskelevat restonomit ovat rakentaneet itse yhdessä kiertueen, jonka tarkoituksena on lisätä restonomi-tutkintonimikkeen ja alan tunnettuutta.
RestoRace-tapahtuma on suunnattu alan opiskelijoille, toisen asteen viimeisen vuoden opiskelijoille, välivuotta pitäville sekä kaikille, jotka ovat kiinnostuneita matkailu- ja ravitsemisalasta. Mikkeliin päätyvä kiertue kattaa kaikkiaan 10 eri paikkakuntaa Suomessa.

Rastikummeina Mikkelissä toimivat muun muassa Woikoski Feeling, Mikkelin seudun matkailupalvelu ry, Kyyhkylän Kartano, Mikkelin Musiikkijuhlat sekä Scandic Mikkeli.

Xamkin restonomiopiskelijat vastaavat toiminnasta kisapisteillä.
Kiertueen pääyhteistyökumppanit ovat Scandic ja henkilöstöyritys Enjoy.

Ala tarvitsee tunnettuutta ja työvoimaa

Matkailu Suomessa kasvaa ja kansainvälistyy muuta taloutta nopeammin. Kasvun myötä alalle tarvitaan lisää koulutettua työvoimaa. Monella yrityksellä myös Etelä-Savossa on vaikeuksia löytää osaajia, vaikka työtä olisi tarjolla.

Tapahtuman RestoTorilla Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk kertoo alan opiskelumahdollisuuksista, restonomikoulutuksesta sekä avoimen ammattikorkeakoulun tarjonnasta Xamkissa. Restonomikoulutuksessa Xamkissa opiskellaan elämyksellisen matkailuliiketoiminnan ja kestävän ravitsemispalveluliiketoiminnan tuottamista, johtamista ja kehittämistä.

Kiertueen pääjärjestäjänä ovat Haaga-Helia ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat. Tapahtuma on samalla päätös restonomikoulutuksen ja elinkeinoelämän ReKey-yhteishankkeelle, jossa kaikki koulutusta tarjoavat ammattikorkeakoulut ovat kahden vuoden aikana olleet mukana. Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tapahtuman omat sivut: https://www.restorace.com

Lisätiedot:

Marjut Kasper (tavoitettavissa 25.-27.9.)
Lehtori, matkailu- ja palveluliiketoiminta, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Puh. 040 572 0474, marjut.kasper@xamk.fi

Tuula Höglund
Lehtori, matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Puh. 040 835 7643, tuula.hoglund@xamk.fi

Opiskelijavastaava:
Marjo Katainen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Puh. 045 123 2976, bmaka016@edu.xamk.fi