Etelä-Savossa lähdetään vauhdittamaan yrittäjyyttä laajalla rintamalla ja liki miljoonan euron rahoituksella. Ainutlaatuista Roihu-hanketta koordinoi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Pienyrityskeskus.

Roihu kokoaa maakunnan oppilaitokset ja keskeiset yrittäjyyden tukiverkostot kuten kuntien ja kaupunkien elinkeinotoimet, uusyrityskeskukset, yrittäjäjärjestöt, TE-toimistot sekä ELY-keskuksen kasvupalvelut.

Tarkoitus on tuottaa ja kehittää huipputasoista käytännönläheistä yrittäjyysvalmennusta, luoda edellytyksiä uusille yrityksille ja tehostaa jo toimivien työtä. Alueellisiin erityistarpeisiin pyritään vastaamaan räätälöidyillä työpaketeilla.

Yrittäjyyttä uravaihtoehtona miettivien henkilöiden sekä potentiaalisten aloittavien yrittäjien yrittäjyysratkaisun toteutumista edistetään henkilökohtaisen sparrauksen, vertaiskehittämisen ja valmennuksen keinoin. Muutaman vuoden yrittäjinä toimineiden tai sukupolvenvaihdosta miettivien henkilöiden yrittäjyyden ja liiketoiminnan kehittämistä tuetaan. Tarjolla on myös valmennusta ideoiden tuotteistamiseen. Hanke vauhdittaa maakunnallisten alkuvaiheen yritysten suuntautumista haastaville kansainvälisille markkinoille.

– Pitkäaikainen yrittäjyyden tukityömme saa nyt hienon jatkon, kun aloitamme aivan uudenlaisen yrittäjyyden edistämistyön Etelä-Savossa, hehkuttaa johtaja Anne Gustafsson-Pesonen Xamkin Pienyrityskeskuksesta.

Mukana yhteistyössä ovat muiden muassa Pieksämäen, Mikkelin seudun ja Savonlinnan elinkeinotoimi, Esedu ja SAMIedu. Roihu-hanketta rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus ESR-rahoituksella. Kokonaisbudjetti on noin 865 000 euroa.

Lisätietoja:

Anne Gustafsson-Pesonen, Xamkin Pienyrityskeskus
puh. 040 834 4217
anne.gustafsson-pesonen@xamk.fi