Mikäs sen paremmin sopisi pandemian jälkeiseen aikaan kuin nuorille suunnitellut juhlat! Ruokaoivallus® -kilpailussa etsitään nuorille suunnattua ruokamatkailutapahtumaa Saimaan alueelle ja tapahtumaa kuvastavaa ruokatuotetta.   

Ruokaoivallus® on ruokainnovaatiokilpailu, jossa haastetaan nuoria opiskelijoita innovoimaan ajankohtaisia ilmiöitä uudella tavalla.  

Tämän vuoden kilpailutyö koostuu kahdesta tehtävästä:   

1. Ruokamatkailutapahtuma nuorille 

Ideoi uudenlainen ruokamatkailutapahtuma, joka saa nuoret liikkeelle. Tapahtuma tulee sijoittua Saimaan alueelle.   

 2. Suunnittele tapahtumalle ruoka 

Tapahtumaan liittyvä ruokatuote itse valittavista raaka-aineista. Käytä kuitenkin inspiraationa Saimaan alueen ruokakulttuuria. 

Arvioinnissa otetaan huomioon molempien tehtävänosien uutuus, toteuttamiskelpoisuus ja se, kuinka hyvin ne soveltuvat Saimaan alueelle.  

– Vaikka arvioimme tapahtuman toteutusmahdollisuutta, se ei edellisissäkään kilpailuissa ole rajannut nuorten lennokkaita ideoita. Odotamme nyt jotain aivan uutta, sellaista, jota me ”vanhat” emme ole huomanneet tapahtumista puuttuneen, TKI-asiantuntija Jenni Palosaari Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta (Xamk) kertoo.   

– Haluamme kuulla suoraan nuorilta, millainen tapahtuma saisi heidät viihtymään ja mitä siellä tulisi olla. 

Ruokaoivallus®-kilpailu on tarkoitettu 16–29-vuotiaille opiskelijoille ja siihen voi osallistua yksin tai pareittain. Kilpailun voittaja palkitaan 1000 eurolla. Toiseksi tullut palkitaan 400 eurolla ja kolmas 200 eurolla. Lisäksi kaksi muuta palkitaan tuotepalkinnoilla.  

Kilpailuaikaa on 14.4.2023 saakka. Tarkemmat kilpailuohjeet löytyvät www.ruokaoivallus.fi-sivulta. Voittajat julkistetaan 10.5.2023 verkossa. Palkinnoissa mukana yhteistyökumppaneina ovat Sahanlahti Resort, Hotelli Punkaharju ja Tertin Kartano.  

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu järjestää Ruokaoivallus®-kilpailun osana TKI-toimintaa kestävän hyvinvoinnin vahvuusalalla. Patentti- ja rekisterihallitus myönsi 30.11.2017 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululle tavaramerkin Ruokaoivallus-logolle ja nimelle. Kilpailu järjestetään neljännen kerran. Kilpailu järjestetään kahden vuoden välein. 

Lisätiedot:  Jenni Palosaari, TKI-asiantuntija, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, p. 050 911 1364, etunimi.sukunimi@xamk.fi

 

www.ruokaoivallus.fi   

Twitter: @ruokaoivallus / Facebook: ruokaoivallus / Instagram: ruokaoivallus / TikTok: ruokaoivallus