Mikkelin Kalevankankaalle nousevan Saimaa Stadiumin harjannostajaisia vietettiin perjantaina 16. kesäkuuta. Noin 18 miljoonan euron monitoimihallin vihkiäisiä on määrä juhlia maaliskuun puolivälissä.

Monitoimiareenan rakennuttaa ja sen toiminnasta vastaa osakeyhtiö, jonka muodostavat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk, Mikkelin kaupunki ja Suomen Nuoriso-opisto.

Harjannostajaistilaisuudessa puhunut Saimaa Stadiumi Oy:n hallituksen puheenjohtaja, Xamkin kehitysjohtaja Kalevi Niemi korosti, että Stadiumissa yhdistyvät yhteisöllisyys ja hyvinvointi.

– Tämä yhteishanke sisältää ajatuksen, että yhdessä toimimalla on mahdollista saada aikaan enemmän. Olemme edelläkävijöitä, mutta samantyyppinen laaja omistuspohja ja monikäyttöisyys varmasti yleistyvät Suomessa, sanoi Niemi.

Myös Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen tähdensi, että Stadiumissa on kyse tulevaisuudesta. Se on investointi kaupungin elinvoimaan ja kaupunkilaisten hyvinvointiin.

– Stadiumin kautta mielikuva Mikkelistä muodostuu yhä vahvemmin liikunnasta, hyvinvoinnista, osallisuudesta ja elinvoimasta, sanoi Halonen.

Bruttoalaltaan lähes 11000-neliöisen monitoimihallin tilat tuovat Mikkeliin täysin uudenlaiset mahdollisuudet järjestää suuria konsertteja, kansainvälisiä urheilukilpailuja, messuja sekä muita suurtapahtumia. Halliin valmistuu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hyvinvointilaboratorio testausalueineen sekä monipuoliset tilat liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvälle yrittäjyydelle.

Saimaa Stadiumi on ollut merkittävä rakennusalan työllistäjä. Parhaimmillaan töissä on ollut kaikkiaan 250 alan ammattilaista, joista peräti 150 Mikkelin seudulta tai lähialueilta.

 

Lisätietoja:

Saimaa Stadiumi Oy

Hallituksen puheenjohtaja, kehitysjohtaja Kalevi Niemi, puh. 040 569 8901

Toimitusjohtaja Timo Welsby, puh. 0400 677 817