selviytymisampari_xamkin_opiskelijoille_2 Tammikuussa opintonsa aloittavat Xamkin korkeakouluopiskelijat saavat tällä ja ensi viikolla selviytymisämpärin Kotkassa, Kouvolassa, Savonlinnassa ja Mikkelissä. Pakkauksen tarkoituksena on tutustuttaa korkeakouluopiskelijat opiskelijakaupunkiinsa tarjoamalla palveluja, etuja, tuotteita ja muuta opiskeluun ja opiskelijan arkeen liittyvää materiaalia paikallisten ja valtakunnallisten yritysten ja opiskelukaupunkien tarjoamana. Tuotteet ja edut on pakattu viime aikoina hittituotteeksi nousseeseen ämpäriin.

Pakkaus jaetaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) uusille amk-opiskelijoille kaikilla neljällä paikkakunnalla sekä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Mikkelin yksikössä viime syksynä aloittaneille opiskelijoille. Xamkissa tammikuussa aloittavia opiskelijoita on yhteensä 800 ja Aalto-yliopiston Mikkelin yksikön opiskelijoita 102.

– Suuri osa korkeakouluopiskelijoista muuttaa opiskelukaupunkiinsa muualta, joten selviytymisämpäri tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden toivottaa uudet korkeakouluopiskelijat  tervetulleeksi opiskelukaupunkiin ja sen palvelujen pariin, kertoo Xamkin viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiivi Pukkila-Nupponen.

– Ämpäriin päädyttiin, koska tuotteet haluttiin jakaa sellaisessa pakkauksessa, jolla on opiskelijakämpässä myös jatkokäyttöä. Ideointivaiheessa totesimme, että ämpäriä tarvitsevat kaikki ja se soveltuu niin siivoukseen kuin elintarvikekäyttöön – tai vaikkapa marjanpoimintaan!

Selviytymisämpärin sisältö ja edut vaihtelevat paikkakunnittain, sillä ämpäri on kustomoitu jokaiselle paikkakunnalle. Mukana on muun muassa tiskirätti, haalarimerkki, kahvipaketti, muistikirja sekä erilaisia rahanarvoisia etukuponkeja ja pääsylippu Jukureiden ja KooKoon liigapeleihin.

 

Työssä mukana laaja joukko

Selviytymisämpäriä jaetaan ensivaiheessa pilottina.

– Pilotti on toteutettu laajana yhteistyönä kaupunkien, Aalto-yliopiston ja opiskelijakunta Kaakon kanssa. Jatkosta sovitaan ohjausryhmässä tänä vuonna, Pukkila-Nupponen toteaa.

Opiskelukaupungit Kotka, Kouvola, Mikkeli ja Savonlinna ovat olleet mukana tukemassa selviytymisämpärin toteutusta ja kaupungit tarjoavat ämpärin lisäksi opiskelijoille mm. ilmaisia käyntejä paikallisiin kohteisiin kuten Kotkassa Merikeskus Wellamon museoihin, Mikkelissä Päämajamuseoon ja taidemuseoon ja Savonlinnassa Riihisaaren Saimaan luonto- ja kulttuurikeskukseen ja Savonlinnan maakuntamuseoon.

Yrityksistä selviytymisämpärissä ovat mukana Onnibus, Kookoo, Jukurit, Grano Oy, Roseprint Oy, A. Vogel Oy/Herbamare, Kouvola Innovation, Cursor Oy, Savon Mafia, Marski Data, Kaarisali Amica, Suur-Savon Osuuspankki, Kymenlaakson Sähkö, Osuuskauppa Suur-Savo, K-citymarket Savonlinna, Kahviputiikki Papulaari, ISS Palvelut, Hoitolatukku, Kouvolan Luontaistuote, Kaakon Viestintä, Etelä-Savon yrittäjät, Kuntokeskus OTE, Kuntokeskus Ykkönen, Hyväntuulen Kuntoklubi, Liikunta- ja hyvinvoinkeskus Fressi, Kristalli Sport ja Treenikamat.fi.

 

Lisätietoja:

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiivi Pukkila-Nupponen
p. 040 521 1809, tiivi.pukkila-nupponen@xamk.fi

 

Mikkelin yliopistokeskus

asiantuntija Sirpa Taskinen

p. 050 374 1150, sirpa.taskinen@muc.fi

 

Kuvia median käyttöön: http://xamk.materialbank.net/NiboWEB/p/scpc/10699594/117988/fi