Energiatekniikan ja logistiikan ajankohtaisiin aiheisiin pureudutaan Energia ja Logistiikka 2017 -seminaarissa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kotkan kampuksella torstaina 27.4.2017.

Puhujina kuullaan sekä yritysten että Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin edustajia. Esillä on Xamkin hallinnoimia projekteja – Ecool, Vähähiiliset satamatoiminnot ja Logistiikkaverstas – ja niihin kytköksissä olevia teemoja.

Logistiikan ja merenkulun tutkimusjohtaja Mervi Nurminen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta muistuttaa, että uuden kehittäminen ei yleensä löydy aiheen tai yrityksen sisältä, vaan rajapinnoista, joita on nyt tarkoitus hakea tässä seminaarissa.

– Kymenlaakson älykkään erikoistumisen kärkiä ovat logistiikka ja biotalous, ja energianäkökulmalla on näissä asioissa merkittävä rooli päästöjen ja kustannussäästöjen näkökulmasta. Energiatehokkuus on lisäksi merkittävää kiinteistöjen kannalta, korostaa Mervi Nurminen.

Kymijoen Ravintopalveluiden toimitusjohtaja Kari Turkia kertoo seminaarissa keskuskeittiönsä energiatehokkuudesta ja Loviisan sataman satamajohtaja Tiina Vepsäläinen energiakulutuksen seurannasta Loviisan satamassa. HaminaKotka Sataman myynti- ja markkinointipäällikkö Tommi Sievers ottaa kantaa Logistiikkaverstaan kanssa tehtävään yhteistyöhön, ja Gasumin myyntipäällikkö Matti Ojanpää kertoo siirtymisestä maakaasusta biokaasuun.

Nämä ovat vain esimerkkejä siitä, mitä on luvassa – tervetuloa mukaan kuulemaan lisää Kotkan kampukselle Metsolaan! Tarkemmat osallistumistiedot: Kutsu – Energia ja logistiikka 2017 -seminaari 27.4.2017

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö (Vähähiiliset satamatoiminnot) Anni Anttila, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, p. 044 702 8213, anni.anttila@xamk.fi

Lisätietoa projekteista:

www.xamk.fi/ecool

www.xamk.fi/vahahiiliset

www.xamk.fi/logistiikkaverstas