Ammattikorkeakoulujen osaamisen, kansainvälisyyden ja toiminta-alueen kehittyminen edellyttää laajaa kotimaista ja kansainvälistä yhteistyötä, selviää Hannu Sirénin kirjoittamasta raportista.

Sirén on opetus- ja kulttuuriministeriön entinen johtaja, jolta  Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) ja Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) tilasivat selvityksen kehittymismahdollisuuksistaan. Sirén haastatteli selvitystään varten 61 HAMKin ja Xamkin ja niiden sidosryhmien edustajaa ja kartoitti laajasti mm. eurooppalaisten korkeakoulujen käyttämää nimikkeistöä. Selvitysraportissaan Sirén tekee 21 konkreettista ehdotusta ammattikorkeakoulujen kilpailukyvyn kehittämiseksi.

Sirén muistuttaa, ettei korkeakoulukenttä ole koskaan valmis, vaan alati kehittyvä ja muuttuva. Eurooppalaisten kehityskulkujen seuraaminen on tärkeää, jotta suomalaiset korkeakoulut pärjäävät kansainvälisessä kilpailussa.

Sirénin raportin pääsee lukemaan kokonaisuudessaan täältä: https://issuu.com/hamkuas/docs/yhteistyolla_osaamista_aluekehitysta_kansainvalisy

Raportti julkistettiin webinaarissa maanantaina 21.6. Webinaaritallenteen voi katsella täältä: