Startup BOOM -tapahtuma kokoaa yhteen Kymenlaakson alueen startup-toimijat ensimmäistä kertaa. Tapahtuma on kaksipäiväinen: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kotkan kampuksella Metsolassa 12.2. ja seuraavana päivänä 13.2. Kouvolassa Kasarminmäellä.

Tapahtuma on suunnattu pääasiassa opiskelijoille, mutta kaikki yrittäjyydestä kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan. Tapahtumassa esitellään, millaisia startup-yrittäjyyttä tukevia koulutusohjelmia on käynnissä ja tulossa Kymenlaakson alueella. Osallistujat pääsevät lisäksi tutustumaan ideoiden ja innovaatioiden toteuttamiseen sekä kiinnostaviin tapahtumiin, joita vuosi 2019 pitää sisällään. Esimerkiksi Startup Connect -hankkeessa venäläiset ja suomalaiset opiskelijat tulevat ratkomaan yritysten ongelmia ryhmissä, minkä lisäksi pohjustetaan opiskelijaryhmien osallistumista *Ship – The Startup Festival -tapahtumaan ensi kesänä.

Päivien aikana tutustutaan myös lisensointiin liittyvän liiketoiminnan mahdollisuuksiin, yritysprojekteihin ja siihen, miten opiskelija voi opintojen aikana kehittää omaa yritysideaansa. Sekä Kotkassa että Kouvolassa opiskelijat kertovat tarinoitaan ja kokemuksiaan koulutusohjelmista ja oman ideansa tuotteistamisesta.

Tubettajien tarinat tutuksi

Kotkassa Metsolan kampuksella 12.2. päivän avaa klo 10.00 suosittu YouTube-tähti Lakko, joka kertoo, miten harrastuksesta tuli työ ja mistä hänen menestyksensä sai alkunsa. Kouvolassa Kasarminmäen kampuksella 13.2. klo 10.00 ensimmäisenä esiintyy Salatut Elämät -tv-ohjelmasta tuttu tubettaja Johanna Puhakka, joka avaa myös kokemuksiaan suosionsa taustalla. Myöhemmin tarinansa kertoo Kaslink Foods Oy:n perustaja Raino Kukkonen, joka avaa yrityksensä kasvun ja menestyksen taustoja.

Lisää tapahtumasta: https://www.xamk.fi/tapahtumat/startup-boom-startupboom-startup-tapahtuma-kotkassa-ja-kouvolassa/

Tapahtuman järjestämisen päävastuussa on Startup Passion in Baltic Sea Region -hanke, jota rahoittaa Central Baltic Interreg -ohjelma sekä Kymenlaakson liitto Euroopan aluekehitysrahastosta.

 

Lisätietoja:
Antti Leppilampi, TKI-asiantuntija, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
puh. 044 7028331, antti.leppilampi@xamk.fi