Paikalliset ideanikkarit ja pellepelottomat pääsevät pian mittailemaan ajatuksiaan uusista markkinoille vietävistä liikeideoista, kun Startup Booster Savonlinna -valmennus starttaa huhtikuun lopussa.

Valmennus on suunnattu heille, jotka tarvitsevat idealleen lean-mallin mukaista tukea kehitykseen ja verkostojen hankintaan. Tuote tai palvelu voi olla missä vaiheessa tahansa, alustava idea tai johonkin pisteeseen kehitetty tuote. Tavoitteena on saada myös alueen oppilaitosten opiskelijoita mukaan.

– Startup Booster Savonlinna koostuu startup-mallin mukaisista koulutussessioista, joiden opit otetaan käytäntöön interaktiivisissa kehityspajoissa. Jotta valmennuksista ja pajoista saa kukin osallistuja mahdollisimman paljon irti ja ohjaus säilyy tarpeeksi yksilöllisenä, on osallistujamäärä rajattu. Mukaan mahtuu kuitenkin vielä, kertoo Roihu-hankkeen koordinaattori Elina Pöllänen ja kehottaa kiinnostuneita ilmoittautumaan valmennukseen.

Kahdeksanviikkoinen valmennuskokonaisuus alkaa 25.4. ja siitä vastaavat startup-kehittämisen asiantuntijat Etelä-Suomesta ja Etelä-Savosta. Kaikilla valmentajilla on pitkäaikainen kokemus menestyneiden startupien rakentamisesta.

Yrityksiä maailmalle Itä-Savosta

Savonlinnasta on lähtenyt hienoja uusia innovaatioita myös maailmalle. Esimerkiksi kahden vuoden takainen Saimaa Startup -valmennus auttoi lentoon useamman uuden yrityksen. Startup Booster Savonlinna -valmennuksen tarkoituksena on edeltävän valmennuksen tavoin tarjota osallistujilleen asiantuntijuuden ja kehitystyökalujen lisäksi tukea kansainvälisten verkostojen hankintaan.

Startup Booster Savonlinna -valmennukseen osallistujat saavat mahdollisuuden myös lähteä kilpailemaan liikeideallaan kansainväliseen Entrepreneurship World Cup -kilpailuun. Marraskuussa Saudi-Arabiassa järjestettävän kilpailun kansalliset karsinnat ovat kesän alussa.

– Olisi mahtavaa, jos valmennuksesta löytyy uusi idea kansainväliseen kilpailuun asti. Valmennus pidetään englanniksi, ja sen aikana saa jo kielitreeniäkin ulkomaille lähtemiseen. Kouluttajamme ovat suomalaisia ja ohjausta saa toki myös kotimaisella kielellä, eikä kielen takia pidä jättäytyä pois, jos valmennus kiinnostaa muuten, Pöllänen muistuttaa.

Startup Booster -valmennuksesta saa lisätietoa Roihu-hankkeen sivuilla (www.xamk.fi/roihu). Hanketta koordinoi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) Pienyrityskeskus ja rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus ESR-rahoituksella.

Lisätiedot:

Elina Pöllänen
Projektityöntekijä
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Puh. 040 1447150, elina.pollanen@xamk.fi