Superpark Tammisto, Vantaa.
Superpark Tammisto, Vantaa.

Helmikuussa 2018 Mikkeliin valmistuvaan Saimaa Stadiumiin avataan sisäaktiviteettipuisto SuperCorner. SuperParkin lisenssisopimuksella toimiva puisto tarjoaa puitteet aktiiviseen vapaa-ajanviettoon ja yhdessä liikkumiseen alueen asukkaille sekä matkailijoille.

SuperCorner – sisäaktiviteettipuisto rakennetaan kahteen kerrokseen ja sen kokonaispinta-ala on 1100 m². SuperCorner käsittää kaikki kolme SuperPark-konseptiin kuuluvaa sisältöaluetta.

 • Leikkimieliseen liikkumiseen kutsuva seikkailualue sopii myös perheen pienimmille.
 • Game Arena tarjoaa lajitestausta, kuten lätkälämäystä ja pesislyöntiä nopeustutkineen.
 • Freestyle Hall on pyhitetty vauhtilajeille. Sieltä löytyvät skeitti- ja scoottparkki sekä suuri trampoliinialue foam pit -vaahtomuovialtaineen.

Lisäpotkua matkailuun

SuperCornerin myötä Mikkeli saa uuden ympärivuotisen matkailuvetonaulan.

– Sadan kilometrin säteellä Saimaa Stadiumista on kahdeksan kaupunkia, joissa asuu yhteensä lähes puoli miljoonaa ihmistä. Näemme Mikkelin erittäin potentiaalisena kasvavana matkailukohteena ja hyvänä paikkana SuperCornerille, SuperPark Oy:n kehitysjohtaja Taneli Sutinen kertoo.

 

Matalan kynnyksen liikuntaa

Alueen asukkaille SuperCorner tuo tullessaan paitsi viihteellistä liikuntaa tarjoavan ajanviettokohteen, myös ohjattua toimintaa ja tapahtumia. Ryhmiä liikunnallinen aktiviteettipuisto palvelee monipuolisesti lasten syntymäpäivistä yritysten virkistyspäiviin.

– Yksi Saimaa Stadiumin keskeisistä tehtävistä on aktivoida vähän liikkuvia ihmisiä liikunnan pariin. SuperCorner tarjoaa houkuttelevan, matalan kynnyksen liikkumismahdollisuuden.  Kaiken ikäisten aktiiviseen ajanviettoon ja yhdessä liikkumiseen suunniteltu aktiviteettipuisto istuu Saimaa Stadiumiin erinomaisesti ja liikuttaa erityisesti perheitä, toteaa Mikkeli Areena Oy:n toimitusjohtaja Timo Welsby.

 

Digitaalisuudesta uutta hyvinvointitutkimusta

Yksi osa SuperCornerin toimintaa on digitaalinen palvelu, jossa vierailun aikana syntyvät suoritukset ja kokemukset tallentuvat asiakkaan omaan käyttäjätiliin – puistovierailun kokemuksia ja tietoa voi tallentaa ja jakaa eteenpäin. Tässä ammattikorkeakoululla on mahdollisuus tutkimus- ja kehitystyöhön.

– Digitaalisuus osana hyvinvointia ja hyvinvointitutkimusta on yksi Xamkin strategisista kärjistä. SuperCorner on hyvä esimerkki siitä, miten tutkimustoimintaa voidaan yhdistää Saimaa Stadiumiin ja sen yhteistyökumppaneiden toimintaan, kertoo Mikkeli Areena Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko.

 

Lisätietoja:

Jyrki Koivikko, hallituksen puheenjohtaja, puh. 040 670 5509
Timo Welsby, Mikkeli Areena Oy:n toimitusjohtaja, puh.  0400 677 817
Taneli Sutinen, SuperPark Oy, kehitysjohtaja, puh. 040 524 9928

Kuvamateriaalia median käyttöön: http://xamk.materialbank.net/NiboWEB/p/scpc/10555909/97547/fi

 

logot_stadiumi

 

 
Saimaa Stadiumi

 • kestävän kehityksen periaatteita noudattava, elämyksellinen ja älykäs liikunta-, aktiviteetti- ja tapahtumakeskus, jolla on merkittävä rooli alueen matkailussa ja vetovoimassa
 • palvelee eteläsavolaisia asukkaita, opiskelijoita, urheiluseuroja ja alueelle saapuvia matkailijoita
 • tarjoaa monipuolisen ympäristön ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen
 • toimii monipuolisena tapahtumien järjestämisympäristönä: messut, kulttuuri-, viihde- ja liikuntatapahtumat
 • myy ja vuokraa hyvinvointiin ja liikuntaan liittyviä eri palvelu- ja tuotekokonaisuuksia sekä tiloja
 • sijoittuu Mikkelin Kalevankankaalle ja integroituu alueella jo toimiviin jäähalliin ja ravirataan yhteisen aulatilan ja toimintojensa kautta
 • Mikkelin ammattikorkeakoulun (2017 alkaen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun) toteuttama tutkimus- ja kehittämistoiminta sekä hyvinvointilaboratorion toiminta jalostetaan kaupallisiksi tuotekokonaisuuksiksi
 • omistajia ovat Mikkelin ammattikorkeakoulu, Mikkelin kaupunki ja Suomen Nuoriso-opisto
 • kokonaispinta-ala on lähes 11.000m2
 • valmistuu keväällä 2018

 

www.saimaastadiumi.fi

https://www.facebook.com/SaimaaStadiumi/

https://www.instagram.com/saimaastadiumi/

 

SuperPark

 • SuperPark -sisäaktiviteettipuistot tarjoavat ainutlaatuiset puitteet lasten ja aikuisten aktiiviseen ajanviettoon ja yhdessä liikkumiseen.
 • SuperParkin arvot ovat lasten ja nuorten liikkuminen ilolla, perheiden yhteinen aika ja hyvinvointi.
 • SuperPark Oy omistaa ja operoi sisäaktiviteettipuistoja Oulussa, Turussa, Vantaalla ja Vuokatissa (Angry Birds Activity Park).
 • SuperPark Särkänniemi avautuu joulukuussa 2016 ja SuperPark Espoo helmikuussa 2017. Ruotsissa ja Kiinassa SuperPark avaa ensimmäiset puistonsa vuoden 2017 aikana.
 • Lisenssisopimuksella toimivia kohteita ovat SuperCorner Pitkälahti (Kuopio) ja vuonna 2018 avautuva SuperCorner Kalajoki.
 • Managementin lisäksi omistajia ovat Matkailurahasto Nordia Oy, Suomen RH-Yhtiö Oy, Magic Angel Oy ja Restamax Oyj.

www.superpark.fi