Vastuullisuusteemainen Farmari 2022 -maatalousnäyttely järjestetään 30.6.–2.7. Mikkelin Kalevankankaalla. Xamk on Farmarin pääyhteistyökumppaneita ja esittelee myös laajasti omaa toimintaansa messuvierailijoille. Xamkin ravintolapalvelut tuottaa tapahtuman ulkoalueiden ja juhlahallin ravintolapalvelut.  

Xamkin osaaminen näkyy tapahtumassa monipuolisesti – tietoa ja kokemuksia on tarjolla niin koulutuksista kuin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnastakin. Voit bongata Xamkin myös ohjelmalavoilta! Tki-asiantuntija Marko Tanskanen Active Life Labista kertoo vuorokausirytmistä ja palautumisesta 30.6. ja 1.7. ja amanuenssi Marko Rikala Vihreän kullan kulttuuritie -hankkeesta 30.6.

Xamkin osastolle M110 voit tulla keskustelemaan mistä tahansa koulutuksesta. Laajemmin esitellään biotuotetekniikkaa, rakennustekniikkaa ja teollista puurakentamista, sähkö- ja automaatiotekniikkaa, metsätaloutta, ympäristökasvatusta ja yhteisöjen kehittämistä, Wellbeing Managementia sekä hyvinvointiliiketoimintaa.

Myös lisähausta 1.–4.8. on tietoa tarjolla ja uudet hakijan oppaat ovat jaossa. Esittelijöinä on sekä henkilökuntaa että opiskelijoita, mm. opiskelijoiden rakentama sähkömoottoripyörä on yleisön ihasteltavana osastollamme.

Hiilipaviljonkia asetellaan paikoilleen tiistaina 28.6.2022 Saimaa Stadiumin viereen Mikkelissä.

Droonit, hiilipaviljongit tai ehkäpä lisätyn todellisuuden matkailutie – tutustumiskohteita riittää!

Xamkin ainutlaatuisesta tutkimus- ja kehittämistoiminnasta esittelyssä on todella mielenkiintoisia esimerkkejä. Puun hyvinvointivaikutuksia voit käydä aistimassa hiilipaviljongeissa, jotka sijoittuvat Saimaa Stadiumin läheisyyteen, mäntypuiden siimekseen. Hankkeeseen kutsutaan myös koehenkilöitä, lue lisää uutisesta!

Xamkin osastolla voit tutustua kolmeen tki-hankkeeseemme. Älykkäiden ja käyttäjäkeskeisten ruokapalveluiden kehittämisen keskiössä ovat vastuulliset toimintatavat, hyvä ja terveellinen ruoka, ruokamatkailu ja lähiruoka, ruoka-alan ekosysteemit ja elinkeinokalatalous sisävesillä. Vihreän kullan kulttuuritien voit kulkea kahdella tavalla. Äänitarina kuljettaa sinut läpi tämän Etelä-Savon virallisen matkailutien ja lisätty todellisuus herättää henkiin Sahanlahden sahayhdyskunnan ja suomalaisen mytologian. Esillä on lisäksi drooniteknologiaa ammattilaisille. Viljelijöille ja metsänomistajille droonikuvaus tarjoaa uuden tavan havainnoida kasvustoja ja sadontuottokykyä.

Teollisen puurakentamisen osastolla teollisen puurakentamisen asiantuntijamme esittelevät puu- ja hybridirakentamisen testauslaboratoriota, joka rakentuu Savonlinnaan. Se tulee mahdollistamaan puurakentamisessa suuren mittakaavan tuotekohtaiset testaukset ja akkreditoidun laboratorion mahdollistamat tuotehyväksynnät. Esillä ovat myös Puura 2023 -hanke ja alan koulutus.

Tarkempaa tietoa Xamkin Farmari-tarjonnasta löydät sivulta www.xamk.fi/farmari.

Tutustu myös Farmari 2022 -sivuihin.