Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu ja Suomen Talotekniikka järjestävät Talotekniikan ajankohtaispäivän Mikkelin kampuksella 17.3.2018.  Maksuton tapahtuma tarjoaa ajankohtaista tietoa kiinteistöjen ylläpidosta, käytöstä, energiansäästöstä ja kunnostuksesta alan ammattilaisille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuuden avaa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Opiskelijat selvittävät Mikkelin seudun kiinteistöjen korjaustarpeita

Talotekniikan ajankohtaispäivän järjestämisen taustalla on Mikkelin seudun kiinteistöjen korjaustarpeiden selvitystyö, jonka Suomen Talotekniikka on tilannut Xamkin Talotekniikan projektitoimistolta. Projektitoimisto on oppimisympäristö, jossa opiskelijat ja työelämä kohtaavat todellisissa työelämän projekteissa. Selvitystyötä ja tapahtumaa lähtivät toteuttamaan insinööriopiskelijat Juho Hintikka, Markus Brusila ja Atte Häkkinen.

– Tavoitteena on tarjota kiinteistöjen korjauksia suunnitteleville käytännönläheistä tietoa, miksi ja miten LVI-remontit kannattaisi tehdä, esimerkiksi miten korvata öljy- tai sähkölämmitys energiaa säästävämmällä ratkaisulla, Juho, Markus ja Atte kertovat.

Suomen Talotekniikka on tehnyt yhteistyötä Xamkin talotekniikan opiskelijoiden kanssa jo useita vuosia

– Talotekniikan projektitoimisto on loistava mahdollisuus yhdistää työelämän ja opiskelijoiden tarpeet käytännön toiminnassa. Opiskelijoilla on kyky ja mahdollisuus hyödyntää tuoreinta tietoa sekä nykyaikaisia välineitä projektien toteutuksessa.  Yhteistyö tarjoaa yrityksille myös eturivin paikan tulevia rekrytointitarpeita ajatellen, yksikönjohtaja Jukka Kalliojärvi Suomen Talotekniikasta toteaa.

Kiinteistöjen ylläpito on tietoa ja taitoa vaativa laji, jossa päätösten teon vaikutukset heijastuvat koko kiinteistön elinkaaren ajalle.

– Meiltä valmistuu vuosittain noin 70 talotekniikka-alan ammattilaista. Valmistuvilla insinööreillä tulee olla viimeisin tietämys alan lainsäädännöstä ja trendeistä. Tämän ajankohtaispäivän aiheet osoittavat, kuinka monipuolista osaamista koulutukselta ja valmistuvilta insinööreiltä vaaditaan, koulutusjohtaja Mika Ruponen Xamkista kertoo.

Ohjelmassa kattavaa tietoa talotekniikasta

Ohjelmaan sisältyy monipuolista tietoa talotekniikasta: asiantuntijaluentoja, työnäytöksiä sekä mahdollisuus tutustua uusimpiin LVI-ratkaisuihin ja Xamkin nykyaikaiseen talotekniikan laboratorioon. Laboratorio on oppimisympäristö, joka sisältää nykyaikaisen kiinteistön LVI-tekniset laitteet aidossa testiympäristössä.

Tapahtumaa järjestävät yritykset ja laitetoimittajat ovat paikalla vastaamassa kysymyksiin ja valmiina esittelemään nykyaikaisimmat LVI-ratkaisut. Esittelyssä on uusia vesijohtoratkaisuja, maalämpöjärjestelmiä, ilmanvaihtokoneita ja -järjestelmiä, lämmönjakojärjestelmiä ja monia muita kiinteistön LVI-tekniikkaa sisältäviä ratkaisuja. Työnäytöksiä järjestetään mm. IV-nuohouksesta ja maalämpöpumpun ja ilmalämpöpumpun huollosta. Myös LVI-materiaalivaihtoehtoja on esillä. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Ohjelma

Aika:                 17.3.2017 klo 10-15
Paikka:             Xamk, Mikkelin kampus, A-rakennus,  Patteristonkatu 3, A-rakennus

10.00-10.30     Tilaisuuden avaus, ministeri Jari Leppä

10.30-11.00      Talotekniikan nykytila, tulevaisuus ja energiatehokkuus, koulutusjohtaja Mika Ruponen, Xamk

11.00-11.30       Nykyaikainen WC- ja viemäritekniikka. Petri Riihenperä, Geberit Oy

11.30-12.00      Putkiremppa 2018, Tomi Kurhinen, Uponor

12.00-12.30      Lämpöpumpuilla edullista lämpöä ja jäähdytystä maasta, ilmasta ja poistoilmasta, Jussi Hirvonen, SULPU

13.00-13.30      IV-remontti 2018, Ali Aaltonen, Vallox

14.00-14.30      Mikkelin omakotiyhdistys

15.00                Tapahtuman päätös

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu www.xamk.fi
Koulutusjohtaja Mika Ruponen, 040 530 4707, etunimi.sukunimi@xamk.fi

Juho Hintikka, Markus Brusila ja Atte Häkkinen: etunimi.sukunimi@edu.xamk.fi

Suomen Talotekniikka www.suomentalotekniikka.fi
Yksikönjohtaja Jukka Kalliojärvi, 040 071 2790, etunimi.sukunimi@suomentalotekniikka.fi