Mikä olisi nolointa ikinä? Millaisia haaveita on ammattinäyttelijällä? Entä jos oma unelma ei meinaakaan toteutua? Miten selviämme pettymyksistä? Mikä saa yrittämään yhä uudelleen? Mikä oikeastaan on onnistumista? 

Keskiviikkona 29.4.2020 klo 18-19.30 Mikkelin poikateatterin ohjaaja Joonas Veijanen ja näyttelijä, Putous-tähti Antti Tuomas Heikkinen keskustelevat YouTube-livelähetyksessä unelmista ja mokaamisesta Tekevälle sattuu -tapahtumassa.

Xamkin Nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenia tuo nämä teatterin tekijät kertomaan nuorille omakohtaisten kokemusten kautta, miten mokista selviää ja mitkä unelmat ovat vieneet heitä elämässä eteenpäin, ja miten yrittäjämäinen asenne siinä näkyy. YouTube-live on seurattavissa osoitteessa: https://youtu.be/i5UYwKbglvs   

Myös jokainen osallistuja pääsee tuomaan esiin omat mokatarinansa jaetun Padlet-seinän kautta: https://padlet.com/tekevallesattuu/mokatarinat. Nuorilta kerätään kommentteja ja kysymyksiä jo ennen live-tapahtuman alkua ES Nuokulla.

Tekevälle sattuu -tapahtumasarjassa Joonas Veijanen haastattelee yhteensä kolmea oman tiensä kulkijaa. Haastattelussa ovat aiemmin olleet fysioterapeutti, bodyfitness-kilpailija Ilona Haapaniemi ja sarjayrittäjä Johannes Laine.  

Tietoa Tekevälle sattuu -tapahtumasta: https://etela-savo.regionoflearning.eu/activities/8699

ES Nuokku on nuorisotila verkossa

ES Nuokku on koronaepidemian aikana perustettu uusi verkkonuorisotila, jota eteläsavolaiset nuorisotyöntekijät ohjaavat yhteistyössä nuorten suosimalla Discord-alustalla.

Myös Juvenia ja Etelä-Savon maakuntaliitto ovat tukeneet ES Nuokun käynnistämistä ja nuorisotyön kentällä tapahtuvaa digiloikkaa. ES Nuokku löytyy osoitteesta https://discord.gg/FjBCt3H.

Digillä duuniin! – Digitaaliset sovellukset nuorten työllisyyspalveluissa -hankkeessa on vuosina 2017-2020 kehitetty ja toteutettu monia pelillisyyteen, digitaalisuuteen, yrittäjyyteen ja sosiaaliseen vahvistamiseen liittyviä menetelmiä, koulutuksia ja tapahtumia. Tekevälle sattuu on viimeinen nuorille suunnattu tapahtuma, jonka toukokuun lopussa päättyvä hanke järjestää.

– Halusimme toteuttaa tapahtuman mahdollisimman helposti lähestyttävästi verkossa. Nyt se on kaikkien saavuttavissa tässä ajassa, jossa moni nuorille suunnattu tapahtuma peruuntuu, kertoo Digillä duuniin! -hankkeen projektipäällikkö Heikki Kantonen Xamkista.

Lisätietoja:

Heikki Kantonen, projektipäällikkö
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Juvenia
p. 040 774 9246, heikki.kantonen@xamk.fi