Pelejä ja pelitaidetta näyttävästi esiin nostava Pelien Vapaakaupunki -tapahtuma järjestetään toista kertaa Kouvolassa 2.–19.11.2023. Tapahtuma tuo kaupungin keskustaan pelejä, pelitaidetta ja pelitoimintaa sekä innostaa paikallisia pelien pariin. Se antaa myös alan ammattilaisille mahdollisuuden verkostoitua ja kohdata.

Pelien Vapaakaupunki on yleisölle avoin ja ilmainen tapahtuma – viime vuonna Pelien Vapaakaupunki keräsi tuhansia kävijöitä. Esillä oli muun muassa tietokoneella pelattavia videopelejä, interaktiivista valotaidetta, valokuvia pelien sisältä sekä uusia pelejä retropelikonsoleille. Tapahtumassa järjestettiin myös roolipelituokioita ja työpajoja.

Teos- ja toimintahaun ohjeet

Etsimme nyt tämän syksyn tapahtumaan teosehdotuksia sekä pelien ympärille sijoittuvaa aktiivista, innostavaa ja luovaa toimintaa. Teoksen ja toiminnan on sijoituttava sisätiloihin, jotka ovat osallistujille maksuttomia. Ehdotuksia voivat lähettää niin pelialan ammattilaiset, taiteilijat, alan opiskelijat kuin harrastajat ja yhteisötkin.

Ehdotettava teos tai toiminta voi olla esimerkiksi:

  • peliesittely, pelattava taideteos, pelitaidenäyttely, pelijamit tai pelisessio
  • kokonainen pelattava peli, immersiivinen VR-kokemus, tai vaikkapa fanitaidetta tai machinima-videoita
  • vanha tai uusi.

Teos- ja toimintahaku on auki 30.4.2023 kello 24 asti. Ehdotukset voi lähettää hakulomakkeella, josta hakijat löytävät myös tarkemmat tiedot ja ohjeet.

Teos- ja toimintaehdotusvalinnat tekee asiantuntijaraati toukokuun 2023 aikana. Valinnoissa painotetaan pelitaidetta edistävää toimintaa sekä teosten taiteellista ja sisällöllistä laatua. Lisäksi arvioidaan teoksen tai toiminnan soveltuvuutta yleisiin tiloihin.

Tapahtuman tuottaa Capital of Game Art -projekti

Capital of Game Art -projektin tavoitteena on pelien nostaminen esiin omana taiteenlajinaan, pelintekijöiden töiden esittäminen ja tukeminen, sekä paikallisten osallistaminen yhteisöllisen pelintekemisen ja pelaamisen myötä.

Projekti on Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun, Kouvolan kaupungin, Edukon, Poikilo-museoiden ja Taiteen edistämiskeskuksen kanssa yhteistyössä tehtävä hanke, jota tukee Kouvolan Lakritsi, Kymen Seudun Osuuskauppa sekä Kouvolan Asunnot.

Lisätiedot

Capital of Game Art  www.capitalgameart.fi  

Projektipäällikkö Annika Salmi
etunimi.sukunimi (at) xamk.fi, 050 401 5654