Savonlinnan kampuksen tilanne

 

Sosterin 2.2. xamkilaisille pitämä info Savonlinnan korona-asioista on henkilökunnan ja opiskelijoiden katsottavissa tallenteena, linkki intranetissä.  Tilaisuudessa puhuivat Sosterista ylilääkäri Esa Ruuskanen ja tartuntatautihoitaja Tarja Demirci. Infotilaisuus pidettiin, koska tartuntoja ja karanteenissa olevia on paljon. Yhteistyö Sosterin ja Xamkin välillä on ollut hyvää. Nyt on tärkeää, että kaikki noudattavat ohjeita tarkasti, jotta koronatilanne saadaan rauhoittumaan.

Sosteri suosittaa edelleen, että kaikki 26.1.2021 Savonlinnassa opiskelijaillassa olleet oireettomatkin henkilöt ovat omaehtoisessa karanteenissa, kunnes tartunnanjäljitys ennättää asettaa heidät viralliseen karanteeniin. Oireisia kehotetaan hakeutumaan testiin välittömästi.

Sosterin koronapuhelin on ruuhkautunut, joten on suositeltavaa ottaa yhteyttä Omaolo-palvelun kautta, kirjautua sisään ja kertoa lisätiedoissa olleensa Beatsissa / opiskelevansa Xamkissa. Tartuntatautihoitaja muistutti, että myös vastaukset, esimerkiksi koronatestiaika, tulevat Omaolo-palveluun, joten ne on muistettava käydä sieltä katsomassa.  Ylilääkäri muistutti myös, että nyt ei missään nimessä saa pantata tietoa esimerkiksi siitä, jos on ollut Beats Clubilla, koska kyse on todella vakavasta asiasta.

Tallenteelta voit katsoa Sosterin ammattilaisten antamat käytännön ohjeet mm. eristyksestä ja karanteenista, myös samassa asunnossa asuville, sekä maskin käytöstä sitten, kun kampukselle voidaan palata.

Kuten aiemmin on tiedotettu, Savonlinnan kampus on etäopetuksessa ja kaikki palvelut suljettuina 15.2. Samoin Xamkin opiskelijoiden harjoittelut Sosterissa on keskeytetty 15.2. asti. Sosteri päättää kiihtymisalueen rajoitusten purkamisesta/jatkamisesta hyvissä ajoin ennen tuota ajankohtaa.

Sosterin julkaisemia tiedotteita kannattaa seurata osoitteessa https://www.sosteri.fi/koronavirus-sosterissa/. Myös jatkuvasti päivittyvä lista altistumispaikoista löytyy Sosterin sivuilta.

Savonlinnan Seudun Ohjaamo auttaa  Xamkin opiskelijoita myös karanteeniaikana. Mahdollisista ruokatoimitusten järjestämisestä tiedotetaan lisää torstaina. Myös Xamkin omat opiskelijahyvinvoinnin palvelut ovat käytettävissä, samoin seurakunnan palvelut.

Kotkan ja Kouvolan etäopetus jatkuu helmikuun loppuun

Kymsoten 3.2. antaman suosituksen mukaisesti etäopetus Xamkin Kotkan ja Kouvolan kampuksilla jatkuu 28.2. asti. Simulaatiot, laboraatiot ja pajatyöskentelyt järjestetään suojauksesta huolehtien.

Kv-vaihdot keskeytetään

THL suosittelee, että oppilaitosten tulisi tilapäisesti keskeyttää lyhytaikainen opiskelijavaihto ulkomailta Suomeen ja Suomesta ulkomaille. Suositus koskee ainoastaan uusia, tästedes alkavia opiskelijavaihtoja. Xamk toimii THL:n suosituksen mukaisesti, ja asiasta on julkaistu erillinen tiedote.

 

 

Lisätietoja: korona@xamk.fi