tubettajat_yhteiskuva_intra_11_2016

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) on toteuttanut ensimmäisenä Suomessa YouTube-ammattilaisten kanssa opintojakson, joka pureutuu tämän päivän some-kenttään erityisesti tubettamisen näkökulmasta. Tube haltuun -opintojakso huipentuu joulukuussa 2016 kahteen kampuspäivään, joissa vierailevat ammattitubettajat Herbalisti, Justimuksen Sami, MariieVeronica ja Lakko. Tubettajat esittelevät tapahtumissa opintojakson parhaat tubekanavat ja antavat niistä palautetta.

Kotkassa 1.12. Herbalisti ja Justimuksen Sami

Kotkan Metsolan kampuksella Tube haltuun -tapahtuma on torstaina 1.12. klo 12 alkaen auditoriossa A5002. Vierailevat tubettajat ovat Herbalisti ja Sami.

Mikkelissä 7.12. Marieeveronica ja Lakko

Mikkelin Kasarmin kampuksella tube otetaan haltuun keskiviikkona 7.12. klo 13 alkaen Mikpoli-salissa. Vierailevat tubettajat ovat MarieeVeronica ja Lakko.

Xamkin opiskelijat ja henkilökunta voivat seurata tapahtumia kaikilta kampuksilta verkon kautta livenä tai tapahtuman jälkeen taltioituna.

Tube-taidot haltuun avoimessa AMK:ssa

Xamk järjesti opintojakson tubetuksesta, koska YouTubea hyödynnetään yhä enemmän markkinointiviestinnässä ja osaamista tarvitaan monissa työtehtävissä. Tutkimusten mukaan nuoret kuitenkin käyttävät some-kanavia lähinnä yhteisöllisesti omissa verkostoissaan.

Xamk toteutti Tube haltuun -opintojakson YouTube-videoverkosto Töttöröö Networkin kanssa. Kolmen opintopisteen laajuiset verkko-opinnot olivat tarjolla avoimessa ammattikorkeakoulussa syksyllä 2016. Osallistujia opintojaksolla oli yhteensä lähes 100.

– Osalla tubettajista on selkeästi ammattimainen ote ja heillä on jo oma vloginsa olemassa. Opintojaksolle osallistuneilla oli erittäin mielenkiintoisia ja erilaisia aiheita kauneusvinkeistä käsitöihin ja digiopettamisesta luontokuvauksiin, ammattikorkeakoulun lehtorit Leena Griinari ja Ulla Korvenpää kertovat.

Opettajina toimineet ammattitubettajat MariieVeronica, Herbalisti, Justimusfilmsin Sami Harmaala ja Lakko laativat opintojakson sisällön yhdessä ammattikorkeakoulun asiantuntijoiden ja verkostonsa tuella. Opintojaksolla perehdyttiin some-kentän mahdollisuuksiin ja riskeihin sisällöntuottajan näkökulmasta. Aihetta lähestyttiin käytännönläheisten työkalujen kautta, ammattitubettajien kokemusta ja osaamista hyödyntäen.

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiivi Pukkila-Nupponen, 040 521 1809, etunimi.sukunimi@xamk.fi
Lehtori Leena Griinari, 044 702 8567, etunimi.sukunimi@kyamk.fi
Lehtori Ulla Korvenpää, 050 312 4990, etunimi.sukunimi@mamk.fi

Töttöröö Network Oy Ltd
Vastaava tuottaja Sanna Rousi, 050 400 5423, etunimi.sukunimi (at) tottoroo.fi