Tubettaja Mike Bäck eli Miklu palkittiin viime syksynä Vuoden tähtilupaus-palkinnolla Tubeconissa, tubettajien vuotuisessa tapahtumassa. Miklun YouTube-kanavalla on lähes 200 000 seuraajaa. Lisäksi nuorella miehellä on oma verkkokauppa. Tubettaminen eli videoiden tuottaminen eri some-palveluihin voi olla joko harrastus tai tulonlähde. Tubettajat ovat myös yhä selvemmin vaikuttajia nuorten keskuudessa, ja näin Miklukin itseään kuvaa.

Miklu saapuu Mikkeliin 19.4. kertomaan omasta tiestään eli kuinka tähän pisteeseen on tultu sekä siitä, kuinka harrastuksesta on tullut hänelle ammatti. Miklu myös antaa vinkkejä muille tubettajille ja tubettamisesta haaveileville.

Torstaina 19.4. Etelä-Savon ammattiopistolla Esedulla (Otavankatu 4, auditorio) kello 15-17.00 järjestettävässä maksuttomassa tilaisuudessa Miklu vastailee kysymyksiin ja esityksen jälkeen hänet on mahdollista tavata henkilökohtaisestikin meet and greet -hetkessä. Tubettajana toimiminen on esimerkki uudentyyppisestä työllistymis- ja ansaintamahdollisuudesta nuorille ja tästä Miklu kertoo kiinnostuneille.

Tapahtuman järjestävät Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Game On- ja Digillä duuniin –hankkeet. Hankkeita rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto Etelä-Savon ELY-keskuksen kautta.

 

Lisätietoja: Niko Arola, projektipäällikkö, Xamk Pienyrityskeskus, p. 040 5380 961, niko.arola@xamk.fi

Facebook-linkki: https://www.facebook.com/events/605142556506776/