Mikkelissä toteutetaan 30.-31.1.2018 jo toisen kerran JobHunt rekrytointi- ja työnhakupeli, jossa aktiiviset työnhakijat ja opiskelijat kohtaavat työnantajat kasvokkain yritysten rasteilla.

Rasteilla yritykset esittäytyvät ja kartoittavat mahdollisia tekijöitä erilaisiin työtehtäviin: sesonkiapulaisiksi, kesätöihin, harjoitteluihin sekä opinnäytetöitä tekemään. JobHunt-rastit toteutetaan Mikkelin keskusta-alueella ja sen ympäristössä, järjestäjänä toimivat Xamkin liiketalouden koulutus ja Game on –hanke.

Peliin osallistuminen on helppoa ja maksutonta. Peliin tarvitaan puhelimeen ladattava X-Routes-sovellus, jonka pelilistasta löytyy JobHunt-peli. Sovelluksessa näkyvät rastit avautuvat 30.1.2018. Peliin ja mukana oleviin yrityksiin pääsee jo ennakkoon tutustumaan sivustolla www.jobhunt.fi.

Rastitehtävän avulla opiskelija ja työnhakija voi testata ja kehittää työnhakutaitojaan ja samalla tuoda esiin persoonaansa ja osaamistaan. Yrityksille JobHunt on yksi tapa rekrytoida henkilökuntaa ja saada tietoa mahdollisista hakijoista sekä tuoda positiivista näkyvyyttä työnhakijoiden parissa.

Xamk, yritykset ja Game On -hanke yhteistyöhön nuorten työllistymiseksi

Tänä vuonna JobHuntissa on mukana 20, eri toimialaa edustavaa yritystä isoista ketjuista ja pankeista pienempiin toimijoihin. Yritysrastien suunnittelussa ja toteutuksessa on mukana noin 60 Xamkin liiketalouden opiskelijaa ja itse peliin osallistuu noin 120 Xamkin opiskelijaa sekä opiskelijoita Esedusta.

JobHunt toteutetaan osana Xamkin Game On –Nuorten työllistymistä uudenlaisista kokeiluista –hanketta, jota rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta.

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Niko Arola, Xamkin Pienyrityskeskus, niko.arola@xamk.fi, 040 538 0961

Lehtori Marja-Leena Koskinen, Xamkin liiketalouden yksikkö Mikkeli, marja-leena.koskinen@xamk.fi, 040 648 2030