Valtakunnallisessa KouvolaGames22-pelinkehittämiskilpailussa etsitään Suomen parasta Kouvola-aiheista peliä. Peruskoululaiset kisaavat omassa sarjassaan ja sitä vanhemmat avoimessa sarjassa. Luvassa on kunniamainintoja eri kategorioissa sekä sarjojen parhaille langattomat VR-lasit (Oculus Quest 2).

Kisan osallistumiskynnys on asetettu matalalle, sillä peli voidaan tehdä esimerkiksi koululaisille tutuilla alustoilla kuten Scratch, Game Maker tai Unity. Helpoimmat ohjelmat eivät edellytä edes varsinaista koodaustaitoa. Kisaan voi osallistua yksin tai joukkueena.

Kilpailun kriteereissä pääpaino on siinä, kuinka luontevasti, hauskasti ja tunnistettavasti Kouvola on saatu peliin mukaan. Muita kriteereitä ovat mm. pelattavuus, taiteellisuus, pelin idea. Mahdollinen kaupallinen potentiaali on plussaa, mutta ei lainkaan välttämätöntä.

– Odotan todella suurella mielenkiinnolla, millaisia pelejä kilpailuun saapuu, millaisia pelillisiä näkemyksiä Kouvolasta, kun genrekin on täysin vapaa, sanoo kisavastaava Veli-Pekka Kelloniemi.

Kisan tuomaristo koostuu järjestäjätahojen edustajista. Kisan järjestää yhteistyössä Kouvolan kaupunki, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk sekä kaupunkilehdet PK ja Ankkuri. Kisa on osa Xamkin vetämän Kouvolan Pelitaiteen pääkaupunki -tapahtumakokonaisuuden ohjelmaa.

– Kouvolan ydinviesti on aktiivisten kaupunki, ja pelitaiteen pääkaupunki -tapahtumakokonaisuus sekä pelinkehittämiskilpailu ovat hienoja esimerkkejä siitä, kuinka ydinviesti näyttäytyy tosielämässä. Kouvolassa kiinnostavinta ei ole se mitä on, vaan se, mitä tehdään. Näemme varmasti hienoja ja luovia näkemyksiä siitä, miten aktiivinen ja monipuolinen Kouvola näyttäytyy pelien maailmassa, sanoo Kouvolan kaupungin brändipäällikkö Christina Suni.

– Toivomme paljon osallistujia, ja näen tässä potentiaalia jokavuotiseksi, jopa kansainväliseksi pelitaiteen kilpailuksi tulevaisuudessa, toteaa Capital of Game Art projektipäällikkö Annika Salmi.

Kilpailu päättyy 16.10. – osa peleistä tulee kaikkien pelattavaksi

Kilpailuun voi osallistua lokakuun 16. päivään asti lähettämällä omat tai joukkueen yhteystiedot, kisakategoria, kuva- tai videotiedosto sekä lyhyt kuvaus pelistä sekä itse peli joko suoraan tai ladattavana linkkinä (esim. Google Drive) kilpailun sähköpostiin kouvolagames22@pkank.fi.

Osa peleistä julkaistaan kisan aikana ja sen jälkeen kaupunkilehtien www.pkank.fi -sivulla, jota kautta ne ovat myös yleisön ladattavissa ja pelattavissa.

Voittajat julkistetaan marraskuun 3. päivänä.

Kisajulistus ja -ohjeet löytyvät osoitteesta www.pkank.fi.

 

KouvolaGames22-kilpailujulistus