Venäjä-viikkoa vietetään Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kampuksilla 24.-27.4. Venäjä-viikolla on jo aikaisemmat perinteet Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa, mutta nyt sitä vietetään ensimmäistä kertaa kaikilla kampuksilla samaan aikaan: Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa.

Viikon tarkoituksena on tuoda esille oppilaitoksen strategiassa määriteltyä Venäjä-osaamista ja Venäjä-yhteistyötä. Kaikille kampuksille yhteistä on, että viikon aikana oppilaitoksen ravintoloissa tarjotaan venäläistä ruokaa ja kirjastoissa on venäläisiä kirjoja esillä. Myös venäjän kielen opettajat järjestävät pikakursseja kieliklinikoilla.

Viikon aikana voi tutustua yrittäjien tai järjestöjen Venäjä-toimintaan, tanssia venäläisiä tansseja, seurata luentoja venäläisestä musiikista, muodista, Pietarin historiasta tai nykykirjallisuudesta ja kuulla oppilaitosyhteistyön tuloksia ja katsella venäläisiä elokuvia.

Lisäksi esitellään opiskelijavaihtomahdollisuuksia Venäjälle, kuullaan opiskelijoiden kokemuksia ja viikon huipentumana palkitaan joka kampuksella vuoden venäjän opiskelija, joka omalla esimerkillään voi kannustaa muita opiskelemaan mielenkiintoista venäjän kieltä ja kulttuuria.

Lisätietoja:

  • Mirja Toikka, vararehtori, puh: 044 7028372
  • Kotkan kampus: Juhani Heikkinen, puh: 044 7028276
  • Kouvolan kampus: Marja-Liisa Sirén-Huhtinen, puh: 044 7028530
  • Mikkelin kampus: Arja Haikara, puh: 040 6307901
  • Savonlinnan kampus: Sirpa Luukkainen, puh: 040 8420813