Black & Light. Vilja Erkamon ja Pasi Lehtisen teos Habitare 2017 -suunnittelukilpailun finaalissa. Kuva: Pasi Lehtinen.

Sivun yläkuva: Verna Kovanen.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijat Vilja Erkamo ja Pasi Lehtinen sijoittuivat neljän parhaan joukkoon Habitare 2017 -suunnittelukilpailussa teoksellaan Black & Light.

– Kilpailusta jäi todella hyvä fiilis, vaikka pääpalkinto ei tällä kertaa omalle kohdalle napsahtanutkaan! Mieltä lämmitti, että kilpailun päätuomari oli aidosti kiinnostunut meidän kaikkien installaatioista. Meistä finalisteista muodostui kisan aikana kavereita – kaikki tukivat toisiaan koko kilpailun ajan, Vilja ja Pasi kertovat kisatunnelmistaan.

Päätuomari David Van Severen julkisti kilpailun tulokset 13.9.2017 Habitare-messuilla. Kilpailun voitti Aalto-yliopiston arkkitehtuurin opiskelija Meri Wiikinkoski teoksellaan Halo.

Opettavainen kokemus!

Molemmat pitivät kilpailuun osallistumista erittäin opettavaisena kokemuksena, varsinkin kun he aloittivat vasta toisen opiskeluvuotensa sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun opinnoissaan.

– Opimme paljon aikatauluttamisesta sekä rakenteista, ja tulihan siinä kaiken lomassa perehdyttyä myös esimerkiksi työn palosuojaamiseen. Toisinaan työskentely vaati myös kärsivällisyyttä ja ongelmanratkaisukykyä. Olemme kiitollisia, että pääsimme finaaliin asti ja kokemaan tämän kaiken!

Messukeskuksen ja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun järjestämässä kilpailussa opiskelijoiden tehtävänä oli suunnitella ja toteuttaa Valo–Aika–Tila-teos, jossa aistiminen ja kokeminen on mahdollisimman intensiivistä.

Viljan ja Pasin kilpailutyö on mustista ja valkoisista nauhoista rakennettu teos, joka muodostuu värin luomasta jännitteestä, peittävyydestä ja heijastavuudesta. He laativat kilpailutyön suunnitelman muotoilija Saara Renvallin opettamalla Tilapaja-opintojaksolla.

– Saaran kannustuksesta päätimme osallistua kilpailuun. Kilpailun aihealuetta lähestyimme abstraktisti. Emme halunneet antaa katsojalle suoraa vastausta kilpailun aiheeseen, vaan halusimme heidän luovan omat mielikuvansa. Lisäksi tavoitteenamme oli visuaalisesti näyttävä teos ja mielestämme tässä onnistuimme hienosti, Pasi ja Vilja taustoittavat suunnitteluprosessiaan.

Habitare-suunnittelukilpailun finaalissa olivat mukana seuraavat teokset:

  • Black & Light – Pasi Lehtinen ja Vilja-Riina Erkamo, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
  • Halo – Meri Wiikinkoski, Aalto-yliopisto, Arkkitehtuuri
  • Loputon – Janne Pärssinen ja Sami Markkula, Aalto-yliopisto, Muotoilu
  • Silta – Kamomilla Sarajärvi ja Liinu Kivioja, Aalto-yliopisto

Lisätiedot

Vilja Erkamo, vilja.erkamo (at)  edu.xamk.fi
Pasi Lehtinen, pasi.lehtinen (at)  edu.xamk.fi

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Kulttuuriala
Koulutusjohtaja Jorma Fagerström
044 702 8933, jorma.fagerstrom (at)  xamk.fi

Messukeskuksen tulostiedote