Ville Kesäsen kilpailutyö Huikee reissu -kännykkäsovellus sai kunniamaininnan opiskelijoiden matkailualan kilpailussa.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun restonomiopiskelija Ville Kesänen sai kunniamaininnan Suomen matkatoimistoalan liiton SMALin järjestämässä opiskelijoiden matkatiedon kilpailussa. Voittajat julkistettiin tänään 19.1.2018 matkamessujen yhteydessä Helsingin messukeskuksessa.

Kilpailun voittivat Turun kauppakorkeakoulun opiskelijat Hana Holasová, Emil Kusnetsoff, Melissa Malmstén ja Sointu Seppälä työllään Ancient Religion, joka liittyy esihistoriaan ja muinaismuistoon.

Huikee reissu on toteutusvalmis tuote

Kilpailuraadissa mukana olleet alan arvostetut ammattilaiset pitivät Villen tuotetta toteutusvalmiina ja raati motivoi Villeä jatkokehittämään sitä. Villen finaalissa pitämä esitys oli raadin mielestä täydellinen ja selkeä.

Villen kilpailutyö oli Huikee reissu -kännykkäsovellus, jonka idea syntyi Villen omasta tarpeesta. Hän kehitti sovelluksen, jota itse tarvitsisi ja haluaisi käyttää. Kyseessä on erilaisten tapahtumien yhteydessä järjestettävien kilpailujen markkinointiin suunniteltu sovellus.

− Tuotteen jatkokehittäminen houkuttelee, mutta aikataulua on mietittävä. Tällä hetkellä vielä opiskelen ja teen harjoittelua ja opinnäytetöitä tässä samaan aikaan. Oli hienoa, että kilpailutyöni huomioitiin, tehtävä oli todella mielenkiintoinen. Samalla sain mahdollisuuden verkostoitua alan toimijoiden kanssa, Ville kertoo.

Matkailun lehtori Marjut Kasper toteaa, että kaikkien finalistien kilpailutuotteet olivat erittäin hyviä.

− Meidän opiskelijat olivat tasokkaassa sarjassa. Viiden parhaan joukossa oli myös Tytti Puhakka Puhuva matkaopas -ideallaan. On jo voitto päästä tällaisissa valtakunnallisissa kilpailuissa finaaliin. Kannustan opiskelijoita tarttumaan tällaisiin tilaisuuksiin ja kilpailuihin. Nämä tuovat näkyvyyttä opiskelijoille ja mahdollisesti uusia työtarjouksia. Kilpailu oli molemmille opiskelijoille varmasti hieno kokemus. Mukana Xamkista oli iloinen ja runsas kannustusjoukko! Ensi vuonna uudestaan!

Opiskelijoiden kilpailutehtävänä oli kehittää matkailualalle uusi tuote tai palvelu, joka edistää Suomen matkailukohteiden tunnettuutta ja innostaa myös suomalaisia matkailijoita kokemaan kotimaan erinomaisen tarjonnan. Kilpailuun lähetettävän tuotteen tai palvelun tuli olla uusi. Idea sai olla villi ja ajatusmaailmaa herättävä, mutta myös toteutettavissa oleva.

Tytti Puhakka ja Ville Kesänen odottavat Matkatiedon opiskelijakilpailun finaalin alkamista.

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
matkailun lehtori Marjut Kasper, 040 572 0474, marjut.kasper (at) xamk.fi
opiskelija Ville Kesänen, ville.kesanen (at) edu.xamk.fi

Tietoa kilpailusta: www.matkatieto.fi/fi/Seminaarit/2018/opiskelijakilpailun-finaali ja http://www.matkatieto.fi/fi/Seminaarit