Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Xamk, aloittaa säännöllisen Certiport-testikeskustoiminnan Mikkelissä. Sertifioinnin avulla osoitetaan eri järjestelmien tai tuotteiden hallinta ja tuntemus. Testin läpäiseminen ja sertifikaatti auttavat todistamaan ICT-alan ammattiosaamista esimerkiksi työnhaussa tai nykyiselle työnantajalle. Xamkin testikeskuksessa voi suorittaa Microsoftin MCE-, MTA- ja MOS-sertifikaatteja. Vastaavia testikeskuksia Suomessa on vain muutamia.

Erityisesti MOS-testit sopivat hyvin myös muille kuin ICT-alan ihmisille. Niillä voi kehittää omaa Office-osaamistaan ja sujuvoittaa työ- tai opiskelutehtävien tekemistä. Opettajille suunnatut MCE-testit testaavat opetusteknologiaa ja –menetelmiä. MTA-testissä mitataan keskeisiä ICT-alan asioita: esimerkiksi osaamista käyttöjärjestelmissä, tietoturvassa tai tietokannoissa.

Kuhunkin sertifikaattiin kuuluu oppimis- ja harjoitusmateriaalia, joka opiskellaan itsenäisesti oman aikataulun mukaan.  Testitilaisuudessa suoritetaan 45 minuutin online-monivalintakoe (MTA) tai 50 minuutin käytännönläheinen koe Office-työkaluohjelmalla (MOS).

Testitilaisuudet alkavat syyskuussa ja niitä pidetään kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 16:00 Xamkin Mikkelin kampuksella. Ilmoittautumiset Xamkin verkkosivujen kautta, Avoimen AMK:n koulutuskalenterissa. Testaus on maksullista, testikohtainen maksu vaihtelee 45 – 75 euron välillä. Testit suoritetaan englanniksi.

Lisätietoja:
lehtori Matti Juutilainen
matti.juutilainen@xamk.fi, puh. 050 312 4948

 

Tarkemmin testeistä

  • Testikohtainen kurssimaksu on 30 – 50 euroa, riippuen valitusta testistä.
  • Lisäksi maksetaan koekohtainen 15 – 25 euron voucher-maksu.
  • Testitilaisuudet pidetään kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 16:00 (ei heinä-elokuussa) Xamkin Mikkelin kampuksella, Mikpolin luokassa MB316.
  • Ilmoittautumiset sertifikaattikokeisiin onnistuvat avoimen AMK:n koulutuskalenterin kautta

MCE (Microsoft Certified Educator) on 3 op:n laajuinen opettajille sopiva kokonaisuus, joka tutustuttaa nykyaikaisiin opetusmenetelmiin ja -teknologioihin ja niiden käyttöön opetuksen tukena.

MTA (Microsoft Technology Associate) -sertifikaatit ovat myös laajuudeltaan 3 op ja sisältävät keskeisten ohjelmistokehitys- ja informaatioteknologian aiheiden (esim. käyttöjärjestelmät, tietokoneverkot, tietoturva, tietokannat jne.) perusosaamista ja -käsitteitä.

MOS (Microsoft Office Specialist) -sertifikaatit puolestaan ovat laajuudeltaan 5 op ja keskittyvät Office-tuoteperheen (Word, Excel, Powerpoint, Access, Outlook) perus- ja edistyneiden käyttötaitojen sekä tuottavuuden kehittämiseen.