Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk on yksi ensi kesän Farmari-maatalousnäyttelyn pääyhteistyökumppaneista.  Vuoden suurimman maatalousnäyttelyn toteutuksessa pääyhteistyökumppaneilla on  merkittävä rooli.  Farmari 2020 -maatalousnäyttelyn päävastuullinen järjestäjä on ProAgria Etelä-Savo. Tapahtuman pääyhteistyökumppaneja ovat Xamk, LähiTapiola, Metsä Group, Mikkelin kaupunki, Valio ja Viestilehdet. Farmari järjestetään Mikkelissä 2.-4.7.2020.

Farmari on myös Etelä-Savon suurin yleisötapahtuma vuonna 2020. Näyttelyyn odotetaan 75 000 kävijää ja 500 näytteilleasettajaa.
– Näin isoa tapahtumaa ei voi järjestää yksin. Pääyhteistyökumppanit tuovat Farmarille merkittävää lisäarvoa. Esimerkiksi yhteistyö Mikkelin kaupungin ja Xamkin kanssa on ollut mutkatonta. Olemme yhdessä löytäneet parhaita ratkaisuja Kalevankankaan alueen hyödyntämiseen, niin että näyttelyvieraille kokemus on mitä parhain. LähiTapiola, MetsäGroup ja Valio edustavat kukin oman toimialansa ehdotonta kärkeä. Viestilehtien julkaisema Maaseudun Tulevaisuus puolestaan tavoittaa meille tärkeät ammattilaiset. Kuuden pääyhteistyökumppanin saaminen on osoitus siitä, että toimijat kokevat yhteistyön kanssamme arvokkaana, kuvailee Farmari 2020 -näyttelyn johtaja Heikki Pahkasalo yhteistyön merkitystä.

Mikkeli on erinomainen paikka järjestää Farmari

Mikkelissä on luonto lähellä ja sinne on helppo tulla eri puolilta Suomea. Mikkeli on yksi Suomen suurimmista mökkikunnista, alueella on kaikkiaan noin 10 000 vapaa-ajanasuntoa. Lisäksi Etelä-Savo on Suomen metsäisin maakunta metsäpinta-alan ja metsän kasvun osalta. Uudistuneella Kalevankankaan 13 ha tapahtuma-alueella on mm. maailman nopeimpana pidetty ravirata ja uusi Saimaa Stadiumi. Tapahtuma-alueella on laajat ja päällystetyt ulkoalueet, jotka mahdollistavat näyttävät ulko-osastot.  – Tehdyt panostukset Kalevankankaan näyttelyalueen kehittämiseen konkretisoituvat Farmarissa, ja näyttely tukee erinomaisesti mielikuvaa Mikkelistä tapahtumakaupunkina, kertoo Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen.

Yhteistyöllä saadaan aikaan enemmän

Xamkin opiskelijat ja henkilökunta ovat olleet mukana Farmari 2020 -tapahtuman kehittämisessä aktiivisesti jo ennen tapahtumaa. Yhteistyö käynnistyi 2018, jolloin toteutettiin ensimmäinen opiskelijahackathon. Yhteistyötä on tehty eri opetuksen projekteissa opinnäytetöinä ja osana opintoja – esimerkiksi erilaisia kävijä- ja kohderyhmätutkimuksia, joissa on hyödynnetty palvelumuotoilun menetelmiä. Opiskelijoita on ollut mukana niin liiketaloudesta, kulttuurialalta kuin hyvinvoinnista

– Tutkimus- ja kehittämistoimintamme suuntautuu vahvasti metsän ja puun tutkimukseen ja kestävään kehitykseen. Tärkeitä tutkimuskohteitamme ovat myös esimerkiksi ruokapalvelut ja vastuullinen matkailu. Farmari-näyttely on luonteva paikka näiden teemojemme esittelyyn, ja olemme iloisia, että Saimaa Stadiumin ympäristö ja Xamkin ravintolapalvelut ovat osa tätä hienoa tapahtumaa, sanoo viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiivi Pukkila-Nupponen.

Kuluttajat ja ammattilaiset tapaavat Farmarissa

Farmari-maatalousnäyttely on Valiolle vuoden tärkeimpiä paikkoja aidoille kohtaamisille. Farmarissa on mahdollisuus tuoda alkutuotannon tekemistä lähemmäs kuluttajia, ja samalla näyttelyn ajan pääsemme tapaamaan ja vaihtaman ajatuksia maitotilayrittäjien kanssa.

– Erityisesti suomalainen ruoka on tärkeässä asemassa Farmarissa, ja meidän osastollamme tuleekin olemaan esillä Valion uutuustuotteita ja valio.fi-sivuston reseptiikkaa. Tuttuun tapaan järjestämme Farmarin ajan ohjelmaa osastollamme ja paikalle saapuu myös yllätysvieras, josta kannattaa pysyä kuulolla, kertoo Valion tapahtumamarkkinointipäällikkö Aino Aho yrityksen suunnitelmista.

Viestilehtien julkaisema Maaseudun Tulevaisuus on Suomen toiseksi luetuin päivälehti ja valtakunnan merkittävin tiedontuottaja maaseutuun liittyvissä sisällöissä. – Luonnollisesti haluamme olla näyttävästi mukana maa- ja metsätalouden päätapahtumassa Farmarissa, jossa tavoitamme lukijamme. Farmarin virallinen näyttelyliite ilmestyy Maaseudun Tulevaisuuden välissä 24.6.2020, kertoo päätoimittaja Jouni Kemppainen.

 

Kuva:
Farmari 2020-yhteistyöstä iloitsevat Xamkin ravintolapalveluiden palvelupäällikkö Minna-Mari Mentula (kuvassa vas.), viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiivi Pukkila-Nupponen, Farmari 2020-tapahtuman viestintäpäällikkö Maija Pitkonen, näyttelypäällikkö Kirsi Mutka-Paintola ja näyttelyn johtaja Heikki Pahkasalo.

 

Lisätietoa:

  • Farmari 2020 -näyttelyn johtaja Heikki Pahkasalo, heikki.pahkasalo@proagria.fi, 040 583 4890
  • Xamk, viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiivi Pukkila-Nupponen, tiivi.pukkila-nupponen@xamk.fi, 040 521 1809