Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on jälleen mukana kesän tapahtumissa Etelä-Savossa ja Kymenlaaksossa. Tavoitteena on tehdä uutta kaakkoissuomalaista korkeakoulua Xamkia ja sen monipuolista opetus-, tutkimus- ja kehittämistoimintaa tunnetuksi. Samalla markkinoidaan heinäkuun lopussa käynnistyvää lisähakua amk-tutkintoihin ja ylempiin amk-tutkintoihin sekä avoimen ammattikorkeakoulun opintotarjontaa.

Xamkin tapahtumakesä starttaa 30.6.–2.7.  Juva Rokkaa -festareilta. Xamkin omassa tapahtuma-autossa on paikalla sekä opiskelijoita että henkilökuntaa esittelemässä ammattikorkeakoulun koulutuksia ja muuta toimintaa.

Kotkan kesä huipentuu heinäkuussa kahden suurtapahtuman kokonaisuuteen, jossa yhdistyvät perinteiset Kotkan Meripäivät ja purjealustapahtuma The Tall Ships Races 13.7.–16.7. Xamkin tapahtumateltta on The Tall Ships Races -alueella Itälaiturilla koko tapahtuman ajan. Lisäksi torstaina ja perjantaina klo 10–16 tutkimushankkeidensa hyviä tuloksia ovat esittelemässä Xamkin tutkimus-, ja kehittämis- ja innovaatiotoiminnan painoalat metsä-, ympäristö ja energia sekä logistiikka ja merenkulku. Kävijät voivat ehdottaa Xamkille uusia tutkimuskohteita – parhaat ehdotukset palkitaan Maretariumin lipuilla!

Xamkin opiskelijavetoinen Patteri ES organisoi Meripäiville jo kolmatta kertaa *ship – The Startup Festivalin. Tapahtuma on suurempia ja kunnianhimoisempi kuin koskaan! Se tuo Kotkaan yli 200 aloittavaa yrittäjää, asiantuntijoita, yrittäjiä, innovaattoreita ja vierailijoita maailmanlaajuisesti tuoden siten kansainvälistä osaamista ja näkyvyyttä paikkakunnalle. Startup-yrityksille suunnattu tapahtuma järjestetään 11.–13.7 ja sitä tukevat Google, Kotkan kaupunki, Cursor ja Xamk.

Xamk on esillä myös Mikkelin asuntomessuilla 14.7.–13.8. Xamkin konttiin rakennettu Modlab-tutkimusympäristö sijoittuu Esedun Opaali-kohteen tontille.  Siellä voi konkreettisesti seurata Opaalin älyteknologian toimivuutta, energiankäyttöä ja sen ohjausta, energiantuotantoa ja sen hyödyntämistä sekä sisäilman laatua. Talotekniikan opiskelijat esittelevät Modlabia messujen ajan.

Tapahtumaputken päättää Jurassic Rock 4.–6.8. Mikkelissä. Myös Jurassic Rockissa on Xamkin promopiste, jossa opiskelijat esittelevät ammattikorkeakoulun toimintaa. Pääyhteistyökumppanuuteen liittyy lisäksi näkyvyys mainosmateriaaleissa, mainostaululuissa, rannekkeissa ja lippupaketeissa.

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiivi Pukkila-Nupponen
tiivi.pukkila-nupponen (at) xamk.fi, 040 521 1809

Modlab-tutkimusympäristö
Projektipäällikkö Ville Kakkonen
ville.kakkonen (at) xamk.fi, 040 621 4042

*ship – The Startup Festival 2017
Projektipäällikkö Antti Viitanen
antti (at) shipfestival.org, 040 736 3640
www.shipfestival.org

 

Yläkuvassa kesän 2016 tapahtumien kuvia sekä Modlab-tutkimuskontti Mikkelin asuntomessualueella.