5G-teknologia tarjoaa mahdollisuuksia talouskriisistä nousemiseen. Aalto-yliopisto yhdessä muiden korkeakoulujen kanssa tarjoaa mahdollisuuden yrityksille kehittää 5G-osaamista.

Kesäkuussa järjestettävässä 5G-kesäkoulussa yritykset voivat teettää 5G-strategian tai antaa jonkun muun 5G-haasteen opiskelijaryhmän ratkaistavaksi. Kesäkoulun järjestävät Aallon kanssa Xamk, Helsingin yliopisto ja Oulun yliopisto.

Yritykset saavat ehdotuksen siitä, miten ne voivat hyödyntää 5G-teknologiaa lähitulevaisuudessa ja samalla ne antavat opiskelijoille mahdollisuuden kehittää 5G-osaamistaan käytännön projekteissa. Kesäkoulussa opitaan 5G-teknologiasta ja tehdään projektityö kumppaniyritykselle kokeneiden mentoreiden ohjaamina.

Nopea reagointi korona-tilanteeseen

5G-kesäkoulu järjestettiin ensimmäisen kerran viime kesänä ja sovelluskohteena oli erityisesti kaupan ala. Viime vuoden menestyksen kannustamana ja nopeana reagoimisena koronatilanteeseen tänä kesänä kurssille otetaan mukaan yrityskumppaneita laajasti eri aloilta, ympäri Suomea.

“5G-teknologia tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen jo lähitulevaisuudessa. Samalla kesäkoulun osallistujille tarjotaan ainutlaatuisia oppimiskokemuksia kehityksen kärjessä”, toteaa Aalto-yliopiston tietoverkkotekniikan professori Raimo Kantola.

5G-kesäkoulu on tarkoitettu korkeakouluopiskelijoiden lisäksi myös lukiolaisille. Myös yritysten henkilöstö on tervetullut mukaan kurssille. Kurssilla on mukana asiantuntijoita ja mentoreita esimerkiksi Nokiasta, Traficomista, Kaupan liitosta ja Teknologiateollisuus ry:stä.

Monet tahot näkevät 5G-osaamiselle ja sovelluksille nyt ainutlaatuisen mahdollisuuden markkinoiden haastavasta tilanteesta huolimatta – tai siitä johtuen.

”GSM-mobiiliteknologian osaaminen ja soveltaminen olivat ratkaisu 90-luvun lamasta noustaessa – 5G-mobiiliteknologian osaaminen ja soveltaminen ovat keskeisessä roolissa korona-epidemian aiheuttamasta taantumasta noustaessa. Nyt kannattaa hyödyntää mahdollisuus”, kannustaa Nokian matkapuhelinverkkojen liiketoiminnasta vastaava johtaja sekä Suomen maajohtaja. Tommi Uitto.

”5G tulee olemaan keskeisessä roolissa tulevaisuuden teollisuuden digitaalisessa murroksessa, jossa Suomi haluaa olla edelläkävijä. Nyt on otollinen aika vahvistaa suomalaista vahvaa teknologiaosaamista myös tällä osaamisalueella.”, sanoo Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jaakko Hirvola.

“Yrityksiä auttavat nyt digiloikat. 5G-teknologia tarjoaa aivan uusia mahdollisuuksia kehittää palveluita, tuotantoa ja logistiikkaa. Haastavasta tilanteesta huolimatta nyt on otollinen aika kehittää yrityksen 5G-osaamista ”, kannustaa Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi.

“5G-osaaminen mahdollistaa Suomelle edelläkävijyyden uudenlaisten palvelujen kehittämisessä. 5G-teknologia antaa valtavat mahdollisuudet uudenlaiselle liiketoiminnalle”, toteaa Digitaaliset yhteydet -osaamisalueen ylijohtaja Kati Heikkinen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista.

Lähde mukaan 5G-haasteeseen!

Aalto-yliopiston 5G-kesäkoulu järjestetään verkkokoulutuksena 1.–12.6.2020. Yrityksiä ja muita organisaatioita, jotka ovat kiinnostuneita teettämään kesäkoulussa itselleen 5G-strategian tai antamaan 5G-teknologian hyödyntämiseen liittyvän haasteen, pyydetään jättämään yhteystietonsa seuraavasta linkistä osoitteeseen: https://www.aalto.fi/en/aalto-summer-school/5g-hack-the-mall-kumppaniksi

 

Lisätietoja

Juuso Kivinen, koordinaattori, Aalto-yliopiston kesäkoulu, juuso.kivinen@aalto.fi

Lauri Hollo, koordinaattori, 5G-ohjelma, lauri.hollo@startnorth.com

Xamk: Martti Kettunen, yliopettaja, martti.kettunen@xamk.fi, p. 044 702 8300

 

 

 

Linkki kuvaan, https://drive.google.com/file/d/1EeLfS33uQnjs2NjAcm0ulukdn-Kr0DAF/view

Kuvaaja Emma Lahtinen

Kuvateksti: Kuvassa Kaapo Collan (vas) ja Aapo Karvonen toteuttavat 5G-kesäkurssin tehtävää Augmented Reality (AR) -lasien hyödyntämisestä tuotannonohjauksessa Accenture Liquid Studiossa kesällä 2019.