Jokaisella meistä on oikeus opiskella, työskennellä ja elää turvassa. Docventures on käynnistänyt STOP-liikkeen, jossa jokainen voi haastaa oppilaitoksensa, työpaikkansa tai julkisen instituution lopettamaan seksuaalisen häirinnän kokonaan.

Xamk vastaa opiskelijakunta Kaakon haasteeseen: olemme mukana kampanjassa! Xamk haastaa mukaan kampanjaan Hämeen ammattikorkeakoulun.

Puutu häirintään ja ilmoita siitä!

Xamkissa on nollatoleranssi kaikenlaisen häirinnän suhteen ja käytössä häirinnän ja epäasiallisen kohtelun hallintamalli. Häirinnän lopettaminen edellyttää, että me jokainen pidämme huolta siitä, että häirintään puututaan ja tapaukset tulevat myös työnantajan tietoon. Kannustamme henkilökuntaamme puuttumaan häirintään ja ilmoittamaan siitä.

Opiskelijat voivat ilmoittaa häirinnästä kenelle tahansa henkilökuntaan kuuluvalle. Xamkissa toteutetaan lisäksi syksyllä 2018 opiskelijoille suunnattu tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysely. Sen avulla kerätään tietoja sukupuolten välisestä tasa-arvosta, yhdenvertaisesta kohtelusta sekä häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta. Tavoitteena on tunnistaa vahvuuksia ja kehittämiskohteita.

Myös opiskelijakunta Kaakko puuttuu ja ehkäisee häirintää häirintäyhdystoiminnan avulla.

Kampanjaa voi seurata sosiaalisessa mediassa #stopnyt-hashtagilla. Lue lisää kampanjasta Docventuresin sivulta!