Yli 40 vierasta ulkomaisista korkeakouluista tutustuu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun tiistaina 24.9.2019 Kotkan kampuksella. Kyseessä on Helsingissä järjestettävään EAIE-konferenssiin kuuluva Campus Experience -tapahtuma. Xamk on yksi kahdeksasta suomalaisesta korkeakoulusta, jotka saivat konferenssin oheistapahtuman järjestettäväkseen.

– Kyseessä on jo 31. EAIE-konferenssi, mutta vasta toinen Suomessa. Olemme iloisia, että vieraat tulevat nyt tänne Kotkaan, sillä vain harvalla korkeakoululla oli mahdollisuus saada tämä oheistapahtuma järjestääkseen. Toivomme, että vierailijat kertovat meistä omille opiskelijoilleen ja saamme näin Xamkiin lisää opiskelijoita vaihtoon ja tutkintoja opiskelemaan, kertoo kansainvälisen toiminnan asiantuntija Henrik Luikko Xamkista.

Useimmat osallistujat ovat Xamkin eurooppalaisista partnerikorkeakouluista, mutta kaukaisimmat vieraat tulevat Etelä-Afrikasta ja Japanista. Mukana on opettajien lisäksi myös korkeakoulujen kansainvälisistä suhteista vastaavaa henkilöstöä.

Vieraat kuulevat mm. Xamkin kansainvälisyysstrategiasta ja tutustuvat koulutustarjontaan koulutusten organisoimissa tietoiskuissa ja esittelyissä. Tapahtuma sijoittuu iltapäivään klo 12–16, jonka jälkeen vieraat palaavat Helsinkiin. Järjestelyistä vastaa Xamkin kansainvälistymispalvelut-yksikkö.

EAIE eli European Association for International Education järjestää vuosittain Euroopan suurimman kansainvälisen korkeakoulutuksen konferenssin. Tänä vuonna Helsingin konferenssiin 24.–29.9.2019 osallistuu noin 5 500 korkeakoulujen edustajaa.

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Kansainvälisen toiminnan asiantuntija Henrik Luikko
henrik.luikko@xamk.fi, 044 702 8232

EAIE Conference Helsinki 2019