Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on saanut William ja Ester Otsakorven Säätiöltä 10 000 euroa yrittäjyyden edistämiseen Kymenlaaksossa. Tavoitteena on mikrorahoituksen avulla motivoida opiskelijoita perustamaan yrityksiä ja mahdollistaa opiskelijatiimien pienimuotoiset tuote- ja palvelukokeilut. Opiskelijat voivat hakea 200–1 000 euron suuruista rahoitusta kolmella eri hakukierroksella.

Ensimmäisellä hakukierroksella yhteensä 22 opiskelijatiimiä haki rahoitusta ja näistä kuudelle myönnettiin rahoitusta yhteensä 2 700 euroa. Lizard Hazard Games Oy:n sukupuolisia ennakkoluuloja rikkova pelikonsepti Your Royal Gayness sai 1 000 euron maksimituen tarinan kerronnan ja kuvituksen ulkoistamiseen. Hakemus sai maksimimäärän rahoitusta tiimin kypsyyden, idean laadun ja tehdyn pohjatyön perusteella.

Verna Kiander (vas.) ja Salli Loikkanen antavat palautetta Hana Morin piirtämästä hämähäkkikuvituksesta. Kuva: Lizard Hazard Games Oy

— Rahoituksen saaminen oli huippujuttu! Xamkin pelisuunnitteluopiskelijoista koostuva tiimimme on todella innostunut tästä projektista ja haluamme viedä sitä laadukkaasti eteenpäin. Olemme monimuotoinen tiimi, jossa on ihmisiä monista eri maista: kirjoittaja ja suunnittelija Verna Kiander, käyttöliittymäsuunnittelija Nam-Anh Lê, hahmosuunnittelija Juulia Jormanainen, hahmotaiteilija Sylvia Smatanová sekä taustataiteilija ja äänisuunnittelija Hana Mori, projektijohtaja ja tiimin koodari Salli Loikkanen kertoo.

Your Royal Gayness -pelissä Prinssi Amir yrittää selvitä kuninkaallisesta elämästä, mutta se on vaikeaa, koska Amir on homo. Onneksi apuna ovat uskolliset neuvonantajat, kuten Spymaster Seraph. Kuva: Lizard Hazard Games Oy

Lisäksi myönnettiin yksi 500 euron tuki Safety Seam -prototyypin valmistamiseen idean innovatiivisuuden ja liiketoimintapotentiaalin vuoksi. Kyseessä on turvasauma työvaatteisiin. Loput neljä 300 euron rahoitusta myönnettiin kannustuksena yrittäjyyteen ja mahdollistamaan pienet kokeilut ideaan tai tuotteeseen liittyen:

  • Alt+2: yrityksen rekisteröimiseen ja toiminnan käynnistämiseen (kansainvälinen startup-julkaisu kotitalouksille)
  • Juju-tripodi: kaupallistamisen tukemiseen: pakkauksen kehittäminen ja myyntikanavien luominen (retkikeittimen tai nuotion päälle tuleva kolmijalka)
  • Oman asenteen tunnistamisen ja kehittämisen korttipakka: prototyypin valmistamiseen ja markkinatutkimukseen (korttipakka kasvun mindsetin opetukseen)
  • Drone-kopterin uusi design: prototypointi, drone-kopterin uusi design onnettomuus- ja hätätoimintatilanteisiin.

Määrärahojen haut koordinoi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja Patteri Entrepreneurship Societyn perustama XAMK StartupFund. Rahoituspäätökset teki Otsakorven säätiö arviointiraadin esityksen perusteella. Raatiin kuuluivat yrittäjyysopintojen vastaava Ari Lindeman Xamkista, projektipäällikkö Antti Viitanen PatteriES:stä sekä pankinjohtajat Harri Korhonen Nordeasta ja Valtteri Vatanen Kymenlaakson Osuuspankista.

Seuraavat rahoitushaut ovat lokakuussa 2017 ja keväällä 2018. Vallittavien henkilöiden tai tiimien tulee olla kymenlaaksolaisia ja kytköksissä Xamkiin.

Lisätiedot

Lizard Hazard Games Oy
Salli Loikkanen, projektinjohtaja ja koodari
salli (at) lizardhazardgames.com

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Ari Lindeman, koulutusvastaava ja yrittäjyysopintojen vastaava
ari.lindeman (at) @xamk.fi, 044 702 8225

Patteri ES
Antti Viitanen, projektipäällikkö
antti.viitanen (at) xamk.fi, 040 736 3640