Kouvolan kaupungintalolla järjestetään 25.9. klo 10.00-14.00 koulutus- ja rekrytointipäivä, joka auttaa yrityksiä sekä opiskelijoita tai työnhakijoita löytämään toisensa. Kaikille avoin ja maksuton tapahtuma kokoaa yhteen erityisesti logistiikka-alan toimijoita.

Tarjolla on työnhakijoille monipuolisesti erilaisia työtehtäviä erilaisilla osaamisvaatimuksilla. Aloina ovat esillä esimerkiksi ohjelmointi ja tietotekniikka, automaatio ja sähkötyöt, tietohallinto ja liiketalous.

Yritykset etsivät työvoimaa ja tekevät nimeään tunnetuksi

Yrityksille rekrytointitapahtuma on toimiva keino tavoittaa uusia työntekijöitä.

– Meille on tärkeää päästä keskustelemaan nuorten kanssa, tavata tulevaisuuden työntekijöitä, kertoa yrityksemme uramahdollisuuksista ja vahvistaa VR Transpointin työnantajamielikuvaa. Yritys, jolla on hyvä työnantajamielikuva, houkuttelee riveihinsä myös parhaat tekijät. VR on paljon monipuolisempi työpaikka kuin yleisesti ajatellaan, kertoo VR Transpointin henkilöstöpäällikkö Tobias Victorzon.

– Haluamme tukea opiskelijoiden sekä työnhakijoiden mahdollisuuksia työllistyä Kouvolan alueella. Olemmekin kutsuneet paikallisia yrityksiä rekrytointitapahtumaan kertomaan heillä avoinna olevista harjoittelu- ja työpaikoista. Tavoitteena on tehdä tapahtumasta jokavuotinen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin tutkimuspäällikkö Tiina Poikolainen sanoo.

Logistiikan osaajia tarvitaan Kymenlaaksoon

Kymenlaakso on valtakunnallisesti ainutlaatuinen logistinen keskus ja rautateiden solmukohta, jossa on yksi Suomen suurimmista tavararatapihoista ja yhteydet aina Kiinan asti. HaminaKotkan satama on puolestaan Suomen suurin yleissatama. Yhdessä maantie- ja rautatieverkoston kanssa ne luovat mahdollisuuden monenlaiseen yritystoimintaan sekä työllistymiseen.

Logistiikka on yksi kolmesta Kymenlaakson älykkään erikoistumisen (RIS3) strategian kärjistä yhdessä digitalisaation ja biotalouden kanssa. Kymenlaakson tulevaisuuskuva on siis vahvasti logistiikkapainotteinen ja työntekijöitä tarvitaan erilaisiin tehtäviin.

Nopeasti kehittyvä teknologia kuten digitalisaatio, robotiikka, automaatio, IoT (Internet of Things), autonomiset rekat ja alukset, ilmastotavoitteet sekä monet muut muutokset tuovat alalle paljon haasteita mutta myös mahdollisuuksia.

Alalle koulutetaan osaajia mm. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa, Kouvolan seudun ammattiopistossa ja Etelä-Kymenlaakson ammattiopistossa.
Kymenlaakson elinvoiman kannalta olisi toivottavaa saada osaajat jäämään töihin maakuntaan.

Koulutus- ja rekrytointipäivä on osa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin hallinnoimaa, ESR-rahoitteista Tulevaisuuden osaajat logistiikka-alalla -hanketta, jossa osatoteuttajina ovat Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO ja Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto EKAMI.

Logistiikka-alan koulutus- ja rekrytointitapahtuma järjestetään Kouvolan kaupungintalolla keskiviikkona 25.9.2019 kello 10.00-14.00. Osoite: Torikatu 10, 45100 Kouvola.


Lisätiedot ja haastatteluyhteydenotot:

Hannu-Pekka Pukema
Projektipäällikkö, Tulevaisuuden osaajat logistiikka-alalla -hanke
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Puh. 044 702 8306,
hannu-pekka.pukema@xamk.fi

Enni Jaatinen
TKI-asiantuntija, logistiikka ja merenkulku
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
P. 044 702 8776,
enni.jaatinen@xamk.fi