Xamkin lisähaku kevään haussa vapaaksi jääneille opiskelupaikoille päättyi 6.8.2020. Xamkiin haki yhteensä 535 ensisijaista hakijaa.

Lisähaun haetuin koulutus oli ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava International Business Management Kouvolassa, johon haki 97 ensisijaista hakijaa. Myös toinen haussa ollut ylempi AMK-tutkinto, Savonlinnassa toteutettava monialainen toimintakyvyn edistäminen, oli viiden suosituimman hakukohteen joukossa 51 hakijallaan.

Viiden suosituimman joukossa olivat lisäksi seuraavat AMK-tutkintoon johtavat toteutukset:

  • sairaanhoitaja (AMK), päivätoteutus, Savonlinna, 87 ensisijaista hakijaa
  • Environmental Engineering, Bachelor of Engineering, verkko- ja päiväopinnot, Mikkeli, 68 ensisijaista hakijaa
  • Digital International Business, Bachelor of Business Administration, Kouvola, 55 ensisijaista hakijaa

Lisähaun valintakokeet ovat tällä viikolla. Hakijat saavat tiedon opiskelijavalinnasta 20.8.2020 mennessä.

Xamkissa aloittaa 1940 uutta opiskelijaa

Lähes 2000 uutta tutkinto-opiskelijaa käynnistää opintonsa maanantaina 24.8. lähiopetuksessa Xamkin neljällä kampuksella. Opiskelijat jakautuvat kampuksille seuraavasti:

  • Kotka 545
  • Kouvola 420
  • Mikkeli 665
  • Savonlinna 310.

Turvallista opiskelua hybridimallilla

Xamk ottaa kaikessa toiminnassaan huomioon koronan aiheuttaman poikkeustilanteen edellyttämät toimenpiteet ja suositukset. Mm. turvavälien pitämiseen, käsien pesuun ja desinfiointiin sekä kasvomaskien käyttöön ohjataan ja ohjeistetaan.

– Opetuksessa käytössämme on nyt hybridimalli. Aloittaville opiskelijoille on tärkeää tutustua toisiinsa ja Xamkiin, jotta he pääsevät hyvin alkuun opinnoissaan. Siksi he saapuvat kampuksille ja ryhmäytyminen toteutetaan luokka- tai ryhmäkohtaisesti ja käytetään mahdollisuuksien mukaan myös verkkotyökaluja, rehtori Heikki Saastamoinen kertoo.

Uusilla opiskelijoilla on ensimmäisenä ohjelmassa orientaatioviikko, joka perehdyttää heidät opiskeluun Xamkissa. Xamkin palveluihin ja sähköiseen työskentely-ympäristöön uudet opiskelijat perehtyvät Xamk orientaatio -verkkokurssin avulla. Verkkokurssi on ollut käytössä jo aiemmin monimuoto- ja verkko-opiskelijoille, ja opiskelijat ovat antaneet siitä hyvää palautetta.

Jatkavat opiskelijat suorittavat teoriaopintoja etäopetuksessa 26.10. saakka. Simulaatio-, laboratorio- ja työpajaopinnot tehdään kampuksilla koronan edellyttämän turvallisuustoimet huomioiden. Tämä koskee myös jatkavia avoimen AMK:n ja täydennyskoulutuksen opiskelijoita.

Tarkemmat tiedot opetuksen ja muun toiminnan poikkeusjärjestelyistä löydät Xamkin päivitettävältä koronasivulta.

Lisätietoa

Lisähaku:

Hakijapalvelut, hakijapalvelut@xamk.fi, 044 702 8891 (Kouvola) ja 040 585 6610 (Mikkeli)

Orientaatioviikko:

Opetuksen kehityspäällikkö Sini Taimela, 044 702 8362
Tutoroinnin asiantuntija Elina Ylönen, 040 185 9683
Viestintäsuunnittelija Heli Kauppinen, 040 842 3413

Koronaan varautuminen:

Rehtori Heikki Saastamoinen, 050 312 5151