Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Xamk, järjestää keskiviikkona 5.9.2018 uuteen Kotkan kampukseensa liittyvän tapahtuman. Tapahtuman teemana ovat yhteisöllisyys ja kestävä kehitys.

Tapahtuma alkaa Metsolassa sijaitselta nykyiseltä kampukselta, josta opiskelijat ja henkilökunta lähtevät liikkeelle kohti Kantasatamaa klo 13. Tapahtuma on samalla myös kokeilu kestävien liikunnanmuotojen edistämisestä. Xamkilaisia kannustetaan siirtymään Metsolasta kaupunkiin kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla oman auton sijasta. Tätä varten Metsolassa on tarjolla lainapolkupyöriä, ja lisäksi on järjestetty ylimääräinen paikallisbussivuoro Kantasatamaan.

Kantasatamassa (Tornatorintie 99) kello 14 alkaen Xamkin rehtori Heikki Saastamoinen kertoo kampushankkeen etenemisestä. Kotkan kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannosen puhuu Kantasataman kehittämisestä kaupunkisuunnittelun näkökulmasta.

Tämän jälkeen xamkilaisten matka jatkuu kauppatorille viettämään hetken aikaa yhdessä. Henkilökunnalla ja opiskelijoilla on ollut mahdollisuus etukäteen esittää kysymyksiä uuteen kampukseen ja Kantasataman kehittämiseen liittyen, ja torilla niihin saadaan vastaukset.

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Opetuksen palvelujohtaja Olli Ervaala, 044 702 8507
Projektipäällikkö Anja Härkönen, 044 702 8273