Suomen Yrittäjien luovuttaman palkinnon otti vastaan Xamkin tutkimusjohtaja Valdemar Kallunki (vas.). Yrittäjyysopetuskilpailun voittaja julkistettiin 16.5.2018 Porissa ammattikorkeakouloupäivillä.

 

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun StartUp Passion In Baltic Sea Region -projekti vei voiton Suomen Yrittäjien vuoden 2018 yrittäjyysopetuskilpailussa. Voittajat julkistettiin 16.5.2018 pidetyillä ammattikorkeakulupäivillä Porissa ja palkittiin 5 000 euron arvoisella palkinnolla.

Kilpailuun osallistui kahdeksan kovatasoista osallistujaa.

–   Xamkin StartUp Passion In Baltic Sea Region onnistui parhaiten vangitsemaan tavoittelemamme tahtilajin. Hankkeessa on vahva valtiorajat ylittävä ulottuvuus, joka konkretisoituu monikansallisten opiskelijayritysten kehittämisenä ja kansainväliseen liiketoimintaan rohkaisemisena, kiteyttää kilpailua Suomen Yrittäjissä koordinoiva digi- ja koulutusasioiden päällikkö Joonas Mikkilä.

–  Tämä on mahtava kiitos tekemästämme kehitystyöstä niin Xamkille, hankkeelle kuin yhteistyökumppaneillemmekin! StartUp Passion on myös hyvä esimerkki Xamkin opetuksen ja tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteistyöstä, projektipäällikkö Sabine Suorsa kiittää.

StartUp Passion in Baltic Sea Region -hankkeen tavoitteena on herättää korkeakouluopiskelijoiden kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan muodostamalla kansainvälisiä tiimejä kehittämään liikeideoita. Hankkeessa laaditaan toimintamalli, jonka avulla opiskelijoiden on helpompi perustaa kansainvälinen yritys. Projektin tuloksena julkaistaan lisäksi Startup Passion MOOC -verkkokurssi, joka vie kehitetyn toimintamallin globaalille yleisölle. Hankekumppaneina ovat Cursor Oy, Tallinnan yliopisto ja Stockholm School of Economics Riga. Lisätietoa hankkeesta on tarjolla hankkeen sivulla sekä Xamkin nettisivuilla.

Suomen Yrittäjät etsii innovatiivisia yrittäjyyspedagogiikan malleja

Suomen Yrittäjät etsii joka kevät valtakunnallisella yrittäjyysopetuskilpailulla innovatiivisimpia ja vaikuttavimpia yrittäjyyspedagogiikan malleja ammatillisen koulutuksen kentältä. Kilpailussa on sarjat toisen asteen ammattioppilaitoksille ja korkea-asteen ammattikorkeakouluille. Vuoden 2018 kilpailun teemana oli Yrittäjyyttä ilman rajoja. Tavoitteena on tuoda esiin vaikuttavia yrittäjyysopetuksen malleja, joissa on kansainvälistä twistiä.

Kummankin sarjan voittaja palkittiin opetushenkilöstön yrittäjyysosaamista kehittävällä 5 000 euron koulutussetelillä. Palkinnon mahdollistaa Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria -projekti.

Tuomaristoon tänä vuonna kuuluivat Arenen toiminnanjohtaja Petri Lempinen ja asiantuntija Eerikki Vainio, Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin varapuheenjohtaja Maria Jokinen, Satakunnan ammattikorkeakoulun lehtori Pia Marjanen sekä Suomen Yrittäjien johtaja Veli-Matti Lamppu, digi- ja koulutusasioiden päällikkö Joonas Mikkilä ja projektipäällikkö Päivi Ojala.

Kilpailutöihin voi tutustua sivulla: https://www.yrittajat.fi/yrittajat/yrittajyysopetuskilpailu/a/ammattikorkeakoulut-568693

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
projektipäällikkö Sabine Suorsa, 044 702 8901
tutkimusjohtaja Valdemar Kallunki, 044 702 8761
etunimi.sukunimi@xamk.fi

Suomen Yrittäjät
Digi- ja koulutusasioiden päällikkö Joonas Mikkilä, 045 129 6791, joonas.mikkila (@) yrittajat.fi

Suomen Yrittäjien Yrittäjyysopetuskilpailu 2018: https://www.yrittajat.fi/yrittajat/yrittajyysopetuskilpailu