Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin ensihoidon ja naprapatian opiskelijaryhmät ovat mukana 12.-13.9. Kotkassa järjestettävissä yleisurheilun SM-viesteissä.

Ensihoidon opiskelijat vastaavat tapahtuman ensiapupisteestä ja hoitavat suorituksissa syntyvät ensiapua vaativat vammat. Lisäksi opiskelijat vastaavat myös yleisön ensiaputehtävistä.

Naprapaattiopiskelijat hoitavat kilpailijoiden urheiluvammoja ja tukevat urheilijoita heidän suorituksissaan liikuntafysiologian osaamisellaan.

Opiskelijoita on mukana yhteensä 15. He ovat kaikki valmistuvan vaiheen opiskelijoita, jotka saavat osallistumisestaan paitsi kokemusta oman alansa tehtävistä, myös opintopisteitä tutkintoonsa.

”SM-viesteissä tehtävä työ on hyvä esimerkki niin terveysalan eri toimijoiden yhteistyöstä jo koulutusvaiheessa kuin myös Xamkin työelämäyhteistyöstä”, kertoo Xamkin ensihoidon lehtori Hannu Salonen. Hän on ohjannut ensihoidon opiskelijoita tapahtuman ensiapupisteen valmisteluissa.

”Tapahtumaan osallistuminen on opiskelijoille hyvä tapa saada kokemusta. Samalla teemme tunnetuksi Xamkin Suomen tasolla ainutlaatuista naprapatian koulutusta”, mainitsee Xamkin naprapatian tuntiopettaja Petteri Koski.

Aloite yhteistyöhön lähti Xamkin kanssa yhteistyötä tekevän Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian pyynnöstä.
”Olemme tehneet aiemminkin yhteistyötä SM-viestien järjestelyistä vastaavan Karhulan Urheilijoiden kanssa. Kun meitä kysyttiin tähän mukaan, ei vastausta tarvinnut pitkään miettiä”, Hannu Salonen kertoo.

Lisätietoja

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Lehtori Hannu Salonen, p. 044 702 8374, hannu.salonen(at)xamk.fi

Tuntiopettaja Petteri Koski, p. 044 702 8736, petteri.koski(at)xamk.fi