Educational Masters on eri kouluasteille suunnattu elektronisen urheilun liiga, jossa opiskelijoiden joukkueet ottavat mittaa eri sarjatasoilla. Liigaa toteutetaan yhdessä Telia Esports Seriesin, Koululiikuntaliiton, Lukiolaisten liiton, Opiskelijoiden Liiton, Saku ry:n, Suomen elektronisen urheilun liiton ja Esportalin kanssa.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin opiskelijoiden joukkue osallistuu nyt ensimmäistä kertaa CS:GO-liigaan.

– Pelaaminen kehittää strategisten ja taktisten taitojen lisäksi opiskelijoiden yhteisöllisyyttä, joten on hienoa, että työ konkretisoituu nyt Xamkin omana joukkueena, kertoo projektipäällikkö Antti Leppilampi.

Xamkin joukkueen pelaajat tulevat kolmelta Xamkin kampukselta: Kouvolasta, Kotkasta ja Mikkelistä. XAMKcs-joukkueessa pelaavat:

– Sami-Markus ”SMjK1NG” Juppo, 24 v., Kotka, Insinööri (AMK), logistiikka
– Juuso ”r1ntsi” Rintaluoma, 23 v., Kotka, Insinööri (AMK), kyberturvallisuus
– Igor ”Iglumeister” Sokolov, 23 v., Mikkeli, Insinööri (AMK), sähkö- ja automaatiotekniikka
– Saku ”joul1s” Joulamo, 22 v., Mikkeli, Insinööri (AMK), ympäristöteknologia
– Jose ”QatelMo” Kondratjeff, 20 v., Kouvola, Tradenomi (AMK), data-analytiikka

Joukkue treenaa yhdessä, kun aikataulut sen sallivat. Pelien jälkeen käydään yhdessä virheitä läpi ja otetaan niistä oppia tulevia pelejä varten.

– Joukkueen tavoitteena on saada kokemusta turnauspelaamisesta ja kehittyä pelaajina – hauskanpitoa unohtamatta, kertoo joukkueen kapteeni Jose Kondratjeff.

Pelaajayhteisöissä on mukana jo monta Xamk-opiskelijaa joukkueen lisäksi. Yhteisö on myös loistava paikka tutustua sekä joukkueen pelaajiin että turnaukseen paremmin. Joukkue toivookin, että xamkilaiset – niin opiskelijat kuin henkilökunta – tulevat seuraamaan turnausta ja kannustamaan Xamkin joukkuetta.

Korkeakouluopiskelijoille tarkoitettu Educational Masters Major -liiga pelataan 14.3.-31.5.2022. XAMKcs-joukkueen seuraava peli on 10.4. Pelejä voi seurata Steam-palvelun kautta osoitteessa https://esportal.com/fi/edumastersmajor

Osallistuminen ESGE-hankkeen kautta – https://www.xamk.fi/tutkimus-ja-kehitys/esge-e-sports-game-ecosystem/

Xamkin Discord-peliyhteisöön voi liittyä osoitteesta https://discord.gg/Rp8Kmk3J kuka vain Xamkin opiskelija.

Lisätietoja Xamkin joukkueesta saa Otso Saarelta (email: botsa002@edu.xamk.fi, Discord: otso#7541) sekä Eemi Kondratjeffilta (email: beeko002@edu.xamk.fi, Discord: Meemi#5104).

 

ESGE – eSports Game Ecosystem -hanketta rahoittaa Kymenlaakson liitto Euroopan unionin aluekehitysrahastosta.