Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun graafisen muotoilun opiskelijat niittivät jälleen kansainvälistä kisamenestystä. Ensimmäisen vuoden opiskelija Jyri Ylämäki ja toisen vuoden opiskelijat Iida Järvinen ja Jenny Lehtinen ovat voittajien joukossa International Reggae Poster Contest 2020 -julistekilpailussa. Kilpailun teemana oli tänä vuonna ”Reggae Music: Messages from Jamaica to the World”.

Xamkin graafisen muotoilun opiskelijan Iida Järvisen kilpailutyö kansainvälisessä Reggae 2020 julistekilpailussa: Reggae moves us
Iida Järvisen kilpailutyö: Reggae moves us

Julisteen suunnittelu oli osa lehtori Tarja Brolan kevään opintojaksoa. Xamkista osallistuneet opiskelijat olivat erittäin tyytyväisiä mahdollisuudesta osallistua kilpailuun.

– Lähetin julisteeni kilpailuun, ja kappas vain – pärjäsin. Opin, että pitää luottaa itseensä ja taitoihinsa enemmän, kyllä minä osaan! Tekemällä oppii, Iida Järvinen kannustaa muitakin osallistumaan kilpailuihin.

Jyri Ylämäki piti tehtävää mielenkiintoisena. Hän ei itse juurikaan kuuntele reggaeta, mutta kavereiden kautta musiikkilaji on tuttu.

– Tämä oli opettavainen tilanne, jota voi verrata työelämään. Siellä ei aina voi töitään valita, ja silti on tehtävä parhaansa. Samalla voi oppia uutta, kun pääsee tekemään taustatutkimusta vieraistakin aiheesta, Jyri kertoo kisakokemuksistaan.

Jenny Lehtiselle tehtävä oli alun perinkin mieluinen, sillä hän rakastaa kuvitusten tekemistä.

–  Kansainväliseen kilpailuun osallistuminen teki tästä tehtävästä erityisen jännittävän. Päätin rakentaa julisteen, joka poikkeaisi muista ja olisi sellainen, jota itsekin voisin pitää seinälläni. Tämän  voisin ajatella olevan yksi ammatillisista tavoitteistani tulevaisuudessa – luoda jotain, mitä ihmiset mielellään katselisivat.

Kilpailuun osallistui 667 suunnittelijaa 79 maasta. Kilpailutöitä oli yhteensä 1 100, ja näistä 100 parasta valitaan eri maissa maailmalla kiertävään näyttelyyn. Sadasta parhaasta 40 on opiskelijatöitä. Kaikki voittotyöt on koottu kilpailun sivuille: https://www.reggaepostercontest.com .

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Kulttuurin koulutusyksikkö, graafinen muotoilu

  • Opiskelija Iida Järvinen, etunimi.sukunimi@edu.xamk.fi,
  • Opiskelija Jenny Lehtinen, etunimi.sukunimi@edu.xamk.fi
  • Opiskelija Jyri Ylämäki, etunimi.sukunimi@edu.xamk.fi
  • Lehtori Tarja Brola, etunimi.sukunimi@xamk.fi

 

Xamkin graafisen muotoilun opiskelijan Jenny Lehtisen kilpailutyö kansainvälisessä Reggae 2020 julistekilpailussa: Abundance
Jenny Lehtisen kilpailutyö: Abundance
Xamkin graafisen muotoilun opiskelijan Jyri Ylämäen kilpailutyö kansainvälisessä Reggae 2020 -julistekilpailussa: Smooth moves
Jyri Ylämäen kilpailutyö: Smooth moves