Kouvolan kaupunki ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk avaavat Kouvolan kampuksen uuden lukuvuoden virtuaalisilla avajaisilla keskiviikkona 15.9. kello 18-19.

Kampuksen uudet ja jatkavat opiskelijat ovat saaneet sähköpostiinsa salasanan, jolla pääsevät seuraamaan kampuksen Meduusa-studiosta striimattavaa avajaisjuhlaa.

Illan kohokohta on koomikko Ilari Johanssonin puolen tunnin nauruhermoja kutkutteleva stand up -setti.

Ajatus lukuvuoden avajaisista syntyi yhteistyössä Kouvolan kapupungin ja Xamkin välillä.

– Xamkillle on erittäin tärkeää, että meidän opiskelijat integroituvat kampuskaupunkiin. Tämä tilaisuus on tärkeä osa sitä prosessia. Luomme Kouvolan kanssa yhdessä positiivista opiskelijakulttuuria tukevan ilmapiirin ja mahdollistamme sekä opintojen sujuvuuden että vapaa-ajan monipuolisen ja laajat kulttuuri ja liikunta mahdollisuudet. Yhdessä teemme vireän tulevaisuuden, Xamkin kulttuurin ja liiketalouden koulutusalajohtaja Petteri Ikonen taustoittaa.

Myös Kouvolan kaupunki haluaa Xamkissa opiskelevien viihtyvän seudulla niin hyvin, että he jäisivät alueelle myös valmistumisensa jälkeen.

– Lasten ja nuorten kasvu on yksi kaupunkistrategiamme tärkeistä painopisteistä, mikä merkitsee sitä, että Kouvolaa kehitetään koulutuskaupunkina. Koulutus on yksilön näkökulmasta aina investointi ja kaupungille tärkeä vetovoimatekijä: haluamme, että Kouvola on hyvä paikka asua, tehdä työtä ja yrittää tulevaisuudessakin, Kouvolan kaupungin kasvatus- ja opetusjohtaja Veikko Niemi sanoo.

Hän toteaa, että opiskelijoille on Kouvolassa tarjolla runsaasti vapaa-ajan mahdollisuuksia. Myös Kouvolan saavutettavuus kuuluu kaupungin etuihin. – Kouvolassa opiskelijoiden ja yritysten välinen yhteistyö edesauttaa työpaikan löytymistä. Uusien osaajien näkemykset ja osaaminen ovat arvokkaita alueen yrityksille.

Alun perin avajaisia alettiin suunnitella jo syksyllä 2019. Korona siirsi avajaisia vähän kerrallaan eteenpäin, kunnes tilaisuus päätettiin järjestää tänä syksynä virtuaalisena.

Avajaisissa opiskelijoille tervehdyksensä tuovat Petteri Ikonen, Kouvolan kaupunginvaltuutettu ja kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Christa Carpelan. Vinkkejä tulevan lukuvuoden opiskelutaipaleeseen antaa Xamkissa harjoitteluaan tekevä psykologiopiskelija Janne Rantasaari. Avajaiset juontaa Xamkin alumni Viveka Tiitola.

Ohjelman lomassa opiskelijat voivat vaihtaa ajatuksia striimialustan chätissä ja osallistua Kouvola- ja Xamk-teemaisten palkintojen arvontaan.

 

Lisätietoja

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Koulutusalajohtaja Petteri Ikonen, p. 044 702 8200

Kouvolan kaupunki
Sivistysjohtaja Veikko Niemi, p. 020 615 7727, veikko.niemi (at)kouvola.fi