Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin Logistiikkaverstas porskuttaa kansallisen sarjan kolmen parhaan joukossa ammattikorkeakoulujen TKI-Kärjet-kilpailussa.

Esikarsintaraati arvioi ammattikorkeakoulujen TKI-toimintaa tulevaisuuden osaamisen uudistajana. Kilpailuun haettiin tänä vuonna hankkeita, jotka osallistavat opiskelijoita hanketoimintaan ja siten kehittävät ammattikorkeakoulun toimintakäytänteitä uutta luovalla tavalla. Hankkeen tulee luoda osaamista työelämään ja ratkaista työelämän ongelmia.

TKI-Kärjet-kilpailun voittajan valitsee yleisö avoimella nettiäänestyksellä osoitteessa http://amkpaivat2017.fi/tki-karjet-aanestys/. Voittaja palkitaan valtakunnallisilla ammattikorkeakoulupäivillä Kajaanissa 17. toukokuuta.

– Kolmen parhaan hankkeen joukkoon yltäminen merkitsee, että olemme onnistuneet kehittämään uudenlaisen yrityksiä ja opiskelijoita kiinnostavan toimintaympäristön ja -mallin. Menestyimme kansallisessa sarjassa jo toisella työelämää kehittävällä hankkeella, sillä alueellinen logistiikan kehittämishanke NELI palkittiin vuonna 2014. Tämä on meille kannustavaa ja osoitus oikeasta aluekehittämisen suunnasta,sanoo logistiikan ja merenkulun tutkimusjohtaja Mervi Nurminen Xamkin Kotkan kampukselta.

Kymenlaaksossa toimiva Logistiikkaverstas on opiskelijoiden ja käytännön työelämän risteyskohta. Verstas kokoaa usean alan opiskelijatiimit ratkomaan yritysten ja organisaatioiden toimeksiantoina saatuja tehtäviä ja ohjaa niiden toteutusta. Toimeksiantoja otetaan vastaan kaikilta toimialoilta, mutta ratkottavat haasteet liittyvät logistiikkaan. Projekteja ohjaavat Logistiikkaverstaan koordinaattorit sekä toimeksiantajan edustajat ja yritysmentorit muun muassa Finnhub ry:stä.

Yritykset pääsevät Logistiikkaverstaan myötä tutustumaan tarkemmin tulevaisuuden työvoimaan ja opiskelijat saavat kokemusta projektityöskentelystä, uuden kehittämisestä rekrytoinnista ja innovaatiotoiminnasta. Logistiikkaverstas järjestää myös yrityksille ja opiskelijoille suunnattuja ajankohtaisia tapahtumia ja seminaareja. Hanketta rahoittaa Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus yritysten toimintaympäristön kehittämisavustuksella.

Lisätietoja:

projektipäällikkö Anni Anttila, 044 702 8213, anni.anttila (at) xamk.fi

tutkimusjohtaja Mervi Nurminen, 044 702 8474, mervi.nurminen (at) xamk.fi