Etäopetus ja muut viime viikolla päätetyt tilapäiset muutokset Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Mikkelin kampuksen toiminnassa jatkuvat 27. syyskuuta saakka.  

 Päätös perustuu Essoten tilannearvioon Mikkelin koronatilanteesta. Mikkelissä muun muassa kantakaupungin alueen peruskoulut ovat myös etäopetuksessa 27.9. asti. Myös Saimaa Stadiumi ja sen ravintola ovat suljettuna. 

Muutokset Mikkelin kampuksen toiminnassa 

Mikkelin kampuksen kaikki teoriaopetus järjestetään etäopetuksena sunnuntaihin 27.9. saakka. Laboraatiot, simulaatiot ja vastaavat opetusmuodot jatkuvat lähiopetuksena ja niissä on suojainpakko.  Myös Exam-tenttitilat ovat suljettuina 27.9. saakka. 

Kaikki Mikkelin kampuksen ja Saimaa Stadiumillla sijaitsevan Active Life Labin työntekijät ovat etätöissä 27.9. saakka, jos se vain työtehtävien kannalta on mahdollista. Jos kampuksella on välttämätöntä työskennellä, on käytettävä suojaimia, kuten visiiriä, kirurgista nenä-suusuojainta tai kasvomaskia 

Mikkelin kampuksen liikunta- ja harrasteryhmät perutaan ja kaikki liikunta- ja harrastetilat ovat suljettuna 27.9. saakka, samoin Mikkelin kampuskirjastoLisäksi Xamkin muilta kampuksilta ei vierailla Mikkelin kampuksella, eikä Mikkelin kampukselta vierailla muilla kampuksilla.  

Lue myös Xamkin ravintolapalveluiden tiedote.

Xamk seuraa jatkuvasti viranomaisten ohjeistusta ja yleistä pandemiatilannetta ja tekee niiden pohjalta tarvittavat toimenpiteet ja ohjeiden päivitykset.  

Xamkin henkilöstöä ja opiskelijoita on kannustettu noudattamaan viranomaisten antamia ohjeita koronatartuntojen ehkäisemiseksi sekä kampuksilla että vapaa-ajalla. Lisäksi on vahvasti suositeltu Koronavilkku-sovelluksen käyttöönottoa ja käytössä on tehostettu siivous.  

Xamkin koronavirusohjeet ovat nähtävillä sekä henkilökunnan ja opiskelijoiden intraneteissäettäverkkosivuilla.  

Lisätiedot 

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu 

rehtori ja toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen 

050 312 5151heikki.saastamoinen (at) xamk.fi