Mikkelin kampuksella on tavattu yksi koronavirukseen sairastunut henkilö, joka on osallistunut maanantaina 7.9. pidettyyn ryhmäliikuntatuntiin. Ryhmäliikuntaan osallistuneisiin, noin 15 henkilöön, ollaan yhteydessä Essoten toimesta. Altistuneet asetetaan 14 vuorokauden karanteeniin.

– Essote on aloittanut altistuneiden kartoituksen ja jäljityksen, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Myös Mikkelin yleinen koronatilanne on pahentunut ja Essote on suositellut kontaktien välttämistä tulevan viikon aikana. Tämän vuoksi Xamk päätti tänään 9.9., että Mikkelin kampuksen kaikki teoriaopetus siirtyy välittömästi etäopetukseen sunnuntaihin 20.9. saakka. Laboraatiot, simulaatiot ja vastaavat opetusmuodot jatkuvat lähiopetuksena ja niissä on suojainpakko.

Kaikki Mikkelin kampuksen ja Saimaa Stadiumilla sijaitsevan Active Life Labin työntekijät siirtyvät etätöihin 20.9. saakka, jos se vain työtehtävien kannalta on mahdollista. Jos kampuksella on välttämätöntä työskennellä, on käytettävä suojaimia, kuten visiiriä, kirurgista nenä-suusuojainta tai kasvomaskia.

Mikkelin kampuksen liikunta- ja harrasteryhmät perutaan ja kaikki liikunta- ja harrastetilat suljetaan 20.9. saakka. Myös Mikkelin kampuskirjasto pidetään suljettuna 20.9. saakka.

Xamk seuraa jatkuvasti viranomaisten ohjeistusta ja yleistä pandemiatilannetta ja tekee niiden pohjalta tarvittavat toimenpiteet ja ohjeiden päivitykset.

Xamkin henkilöstöä ja opiskelijoita on kannustettu noudattamaan viranomaisten antamia ohjeita koronatartuntojen ehkäisemiseksi sekä kampuksilla että vapaa-ajalla. Lisäksi on vahvasti suositeltu Koronavilkku-sovelluksen käyttöönottoa ja käytössä on tehostettu siivous.

Xamkin koronavirusohjeet ovat nähtävillä sekä henkilökunnan että opiskelijoiden intraneteissä ja verkkosivuilla.

Lisätiedot:

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

vararehtori ja varatoimitusjohtaja Mirja Toikka, 044 702 8372, etunimi.sukunimi@xamk.fi

turvallisuuspäällikkö Jussi Jokivaara, 044 702 8407, etunimi.sukunimi@xamk.fi

 

Xamkin koronaohjeistus kokonaisuudessaan