Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin opiskelijat toteuttavat 14.5. järjestettävään Emma Gaalaan aikaisempien vuosien tapaan viestintää, mutta myös täysin uusia töitä.

Emma Gaala toteutetaan tänä vuonna ilman yleisöä, mutta opiskelijat pääsevät toteuttamaan projektityönsä poikkeusoloissa.

Viime vuoden Emmasta tuttu fysioterapeuttiopiskelijoiden organisoima hyvinvointihuone saa tänä vuonna pisteen i:n päälle, kun Xamkin sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun opiskelijat Sari Forsman, Magdaleena Mäkinen ja Krista Lintumäki suunnittelivat ja toteuttavat huoneelle tilasuunnittelun.

“Haluamme, että Emman hyvinvointihuoneessa voi tuntea olonsa rauhalliseksi, levolliseksi ja turvalliseksi. Tarkoitus on helliä itseään kaiken kiireen ja hektisyyden keskellä. Tilassa voi rentoutua jo pelkästään ottamalla hyvän asennon ja hengittämällä rauhallisesti, samalla kuunnellen aisteja hivelevää äänimaailmaa”, kolmikko summaa.

Hyvinvointihuoneen suunnittelu- ja toteutustyö on osa perus- ja syventää harjoittelua, jota tehdään Puusta hyvinvointi-innovaatiota –hankkeen ohjauksessa.

Hyvinvointihuoneen sisustuksessa korostuvat luonnolliset materiaalit, muun muassa puu. Tilassa käytetään restoratiivista, eli kaikki aistit huomioon ottavaa ja käyttäjälähtöistä suunnittelua, jossa luonto liitetään kiinteäksi osaksi suunnitelmaa. Näin huone toteuttaa luontevasti myös Emma Gaalan kotimaisuutta ja vastuullisuutta korostavia arvoja.

Sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun opiskelijat tekivät ohjaajiensa kanssa huoneen suunnittelussa tiivistä yhteistyötä fysioterapiaopiskelijoiden ja -opettajien kanssa, jotta tila toimisi erityisesti näiden suunnittelemiin hoitoihin ja rentoutusharjoituksiin.

Hyvinvointihuoneessa on mahdollisuus rentoutua hieronnassa ja rentoutumisharjoitusten parissa. Samalla voi halutessaan hyödyntää uutta teknologiaa, joka näyttää reaaliaikaisesti kuinka onnistunut harjoitus on ollut. Huoneessa voi myös aktivoida kehoa ohjatussa kehonhuollon hetkessä. Lisäksi on mahdollisuus selvittää omaa hyvinvoinnin tasoa sähköisen kyselyn avulla.

Yleisöllekin näkyvä uutuus Emma Gaalassa ovat Emma-installaatiot eli Mega-Emmat. Ne on toteutettu Emma Gaala Design -opintojaksolla, jossa muotoilun opiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet ikonisen Emman valtaviksi patsaiksi gaalan punaiselle matolle.

Xamkin kulttuurin koulutusjohtaja Jomi Fagerström pitää Emma Gaala -projektia opiskelijoille mahtavana tilaisuutena saada kokemusta työelämästä.

”Työelämän kanssa tehtävissä projekteissa opiskelijat saavat palautetta sekä tilaajalta että loppukäyttäjältä. Arvokasta oppia tulevaisuutta varten on myös se, että heidän on saatettava projekti loppuun sovitussa aikataulussa. Lisäksi tässä projektissa opiskelijat toimivat paitsi suunnittelijoina, myös toteuttajina. Se valaisee opiskelijoille siitä, millaisia asioita suunnittelijan tulee projekteissa ottaa huomioon.”

”Emma Gaalan ja Xamkin yhteistyö on yksi mielenkiintoisimmista ja monipuolisimmista kumppanuushankkeista mitä tiedän missään päin maailmaa toteutetun. Sisältöä on alusta saakka suunniteltu tiiviisti yhdessä Xamkin kanssa sekä opiskelijoiden että Emma Gaalan tarpeet huomioiden ja lopputuloksena on todella monipuolinen ja monimuotoinen opintokokonaisuus, joka on tukenut hienosti Musiikkituottajien ja Emman käytössä olevia resursseja sekä tarjonnut opiskelijoille mahdollisuuden päästä omalla vastuullaan suunnittelemaan ja toteuttamaan oppimaansa konkreettisesti käytännössä. Tällainen yhteistyö vaatii luonnollisesti venymistä molemmilta osapuolilta ja arvostan todella paljon Xamkin vastuuhenkilöiden ja opettajien ammattitaitoista ja ennakkoluulotonta asennetta yhdessä tekemiseen”, kommentoi yhteistyötä Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n apulaisjohtaja ja Emma Gaalan vastaava tuottaja Tommi Kyyrä.

Koronaturvallinen Emma

Xamkin opiskelijoiden ja työntekijöiden osallistuminen Emma Gaalaan toteutetaan koronaturvallisesti. Tänä vuonna kaikki Emmaan osallistuvat; opiskelijat, ehdokkaat, esiintyjät, palkinnonjakajat, tuotantohenkilökunta ja media testataan koronan varalta ja vain negatiivisella tuloksella aukeavat ovet Emma –tuotantoon.

Itse tapahtumassa on lisäksi maskipakko, tilojen henkilömäärä on rajoitettu ja hygieniasta sekä turvaväleistä huolehditaan tarkasti.

Xamk + Emma Gaala

Xamk toimii neljättä vuotta Emma Gaalan pääyhteistyökumppanina. Kyseessä on monialainen opetuksellinen yhteistyö, jossa opiskelijat pääsevät mukaan Emma Gaalan tapahtumatuotantoon.

Opiskelijat ovat vuosien saatossa päässeet toteuttamaan Gaalaan muun muassa sosiaalisen median viestintää ja markkinointia ja artistihaastatteluja. Näiden lisäksi opiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet vuoden tulokkaan palkinnon, juhlapukuja palkintojen jakajille ja puvustuksen Emman housteille.

 

Lisätietoja

Viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiivi Pukkila-Nupponen
p. 040 521 1809
etunimi.sukunimi@xamk.fi

Kulttuurin koulutusjohtaja Jomi Fagerström
p. 044 702 8933
etunimi.sukunimi@xamk.fi

Opiskelija Sari Forsman
p. 040 749 3042