Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk jatkaa opetusta hybridimallilla toistaiseksi. Aiempi päätös hybridimallista oli tehty määräaikaisena 25.10. saakka.

Uusi päätös tarkoittaa, että hybridimallista voidaan suomenkielisissä koulutuksissa siirtyä lähiopetukseen jo aikaisemminkin. Koronaepidemiatilannetta seurataan sairaanhoitopiireittäin ja kampuksittain ja päätöksiä opetusjärjestelyiden suhteen tehdään tarpeen mukaan nopeasti. Tavoitteena on, että jokaisella kampuksella pystyttäisiin siirtymään lähiopetukseen kaikkien opiskelijoiden osalta heti, kun se on mahdollista ja turvallista.

Opetuksen hybridimallissa vuonna 2020 aloittaneet tutkinto-opiskelijat jatkavat opiskelua kampuksilla lähiopetuksessa. Aiemmin aloittaneiden opiskelijoiden teoriaopetus järjestetään etänä ja laboraatiot, simulaatiot ja muut vastaavat opetusmuodot järjestetään kampuksilla turvallisesti hygieniasta ja turvallisuudesta huolehtien. Avoimen AMK:n ja täydennyskoulutuksen opetuksessa noudatetaan samoja periaatteita kuin tutkintokoulutuksissa.

Myös henkilöstön etätyöskentely on mahdollista toistaiseksi.

Xamk tukee turvallista opiskelua ja työskentelyä kampuksilla tarjoamalla kaikille tutkinto- ja polkuopiskelijoille sekä työntekijöille kangasmaskit.

Mikkelin tilapäiset erikoisjärjestelyt päättyvät tähän viikkoon

Mikkelin kampuksella voimassa olleet erikoisjärjestelyt päättyvät suunnitellusti tämän viikon sunnuntaina. Hybridiopetus jatkuu maanantaina 28.9., jolloin vuonna 2020 aloittaneet opiskelijat palaavat lähiopetukseen.

Mikkelin kampuksella suljettuina olleet palvelut – esimerkiksi kirjasto, liikuntapalvelut ja Exam-tenttiakvaariot – avautuvat myös ensi maanantaista alkaen.

Xamkin päivitetyt koronaohjeet löydät verkkosivuilta.

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
rehtori ja toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen
050 312 5151, heikki.saastamoinen (at) xamk.fi