Suomalaisen musiikin suurinta juhlaa Emma Gaalaa vietetään Hartwall Arenalla lauantaina 2.2.2019. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta – Xamkista – mukana gaalan järjestelyissä on ollut lukuisia opiskelijoita ja eri alan edustajia – muotoiluista, matkailusta, liiketaloudesta ja IT-alalta. Kädenjälki näkyy muun muassa Emma Gaalan somekanavissa, joita Viveka Tiitola operoi.

Viveka Tiitola opiskelee liiketaloutta Kouvolan kampuksella.

Viveka Tiitola, opiskelee Xamkissa tradenomiksi ja on mukana Emma Gaalassa rakkaudesta musiikkiin. Lisäksi projektista saa erinomaista työkokemusta tulevaisuutta ajatellen. Sosiaalinen media on nykyisin läsnä jokaisen elämässä tavalla tai toisella.

–  Yhteiskuntamme digitalisoituu vauhdilla ja tulevaisuudessa digitaalista osaamista tullaan tarvitsemaan läpi toimialojen. Olemme tiimissä tehneet Emma Gaalan sosiaalisen median markkinointia. Sometyön ohella olemme päässeet osallistumaan muun muassa Emma Gaalan lehdistötilaisuuteen ja haastattelemaan artisteja, kertoo Viveka Tiitola.

Xamkin ja Emma Gaalan yhteistyö näkyy monin eri tavoin, sillä opetuksellinen yhteistyö on ollut runsas. Opiskelijat ovat päässeet suunnittelemaan sekä toteuttamaan muun muassa someviestintää Emma Gaalan sekä Xamkin kanaviin, puvustusta, artistihaastatteluja ja Xamkin alumnien VIP-tilaisuuden. Opiskelijoille Emma Gaalaan osallistuminen on ollut silmiä avaavaa.

– Se on avannut vihdoin vuosien pohdiskelun ja omien tulevaisuuden haaveiden etsiskelyn jälkeen silmäni sille, mikä juuri minä haluan olla isona. Sosiaalinen media ja sen mieletön merkitys nykypäivän liiketoiminnalle, suunnitelmallisuuden ja organisoinnin tärkeys, ihmisten parissa toimiminen ja sujuva vuorovaikutus sekä tiimityöskentely ovat asioita, joista olen oppinut paljon, kertoo Viveka Tiitola kokemuksistaan.

Tytti Maasalo opiskelee Kouvolan kampuksella muotia ja puvustusta.

 

Pukujen suunnittelussa taide on inspiraation lähteenä

Tytti Maasalo opiskelee Xamkin Kouvolan kampuksella muotia ja puvustusta. Hänellä on ollut ilo olla mukana suunnittelemassa pukuja Emma Gaalaan. Työn tulokset näkyvät lauantaina, kun Xamkin koulutusalajohtaja Petteri Ikonen jakaa Vuoden tulokas palkinnon ja Maasalo on saanut suunnitella ja tehdä puvun tilaisuutta varten.  Lisäksi hän on päässyt mukaan projektiin, jossa tehdään työasut gaalan avustajille.

– Petteri Ikosen puvussa lähtökohtana oli Piet Mondrian taide, mitä hän on tehnyt 30-40-luvuilla. Halusimme, että taide on inspiraation lähteenä puvulle.

Tulevaisuudessa Tytti Maasalo haluaisi keskittyä tekemään ekologisia vaatteita. Vaateteollisuuden kertakäyttökulttuuri ei tulevaa vaatesuunnittelijaa kiinnosta.

– Haluaisin ottaa ekologiset ja eettiset asiat huomioon. Tehdä enemmän pientuotantoa ja vaikuttaa omalla tekemisellä ihmisten vaatevalintoihin. En pidä tästä pikamuodista, kertoo Tytti Maasalo tulevaisuuden suunnitelmistaan. Emma Gaalassa mukana olo on opettanut häntä suunnittelemaan miesten pukuja sekä toteuttamaan niitä – kankaan värjäämisestä lähtien.

 

Joni Tamminen opiskelee data-analytiikkaa ja visualisointia.

Musiikkibisneksestä ammatti

Joni Tamminen opiskelee liiketoiminnan data-analytiikkaa ja visualisointia ensimmäistä vuotta. Tamminen on mukana Xamk Goes Emma projektissa ja tuottaa Emma Gaalan sometuksia Xamkin omiin kanaviin. Tamminen haluaisi tulevaisuudessa järjestää tapahtumia ja luoda ihmisille audiovisuaalisia elämyksiä.

– Kohokohta projektissa on ollut vierailu Universal Music Finlandilla. Pääsimme kuulemaan markkinoinnin ammattilaiselta, kuinka tärkeä sosiaalinen media on myös artisteille, kertoo Joni Tamminen.

Tulevaisuudessa Tamminen toivoo löytävänsä työpaikan musiikkibisneksestä.

Lisätietoa:

Xamk Goes Emma

#xamkgoesemma     #emmagaala2019     #emmagaala     #xamk

Emma Gaala on Suomen suurin vuotuinen viihdealan palkintotapahtuma, joka järjestetään jo 33. kerran. Tapahtumapaikkana toimii Hartwall Arena. Xamk solmi kesällä 2017 pääyhteistyökumppanuussopimuksen Emma Gaalaa järjestävän Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n kanssa. Xamk on yksi tapahtuman kolmesta pääyhteistyökumppanista. Gaala nähdään suorana lähetyksenä Nelosella 2.2.2019 klo 20.00.

 

 

Yhteystiedot:

Tiivi Pukkila-Nupponen, viestintä- ja markkinointipäällikkö, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, puh. 040 521 1809

Helena Hämäläinen, yhteisömanageri, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, puh. 040-5703711