Staria Oyj:n Suomi 100 -koulutustempaus on mahdollistanut sadoille opiskelijoille ensi kosketuksen ohjelmistorobotiikkaan korkeakouluissa ja yliopistoissa ympäri Suomen. Mukana olleet opiskelijat oppivat taitoja, jotka ovat työmarkkinoilla erittäin kysyttyjä. Mukana on ollut myös Xamkin opiskelijoita Kotkasta, Kouvolasta ja Mikkelistä. Jatkossa kaikki Xamkin opiskelijat voivat sisällyttää robotiikan opintoja tutkintoonsa.

Joulukuussa 2017 Staria tarjosi Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi korkeakouluopiskelijoille sadan päivän maksuttoman pääsyn Starian ohjelmistorobotiikan koulutusalustaan, StaRPA Academyyn. Siellä opiskelijat pääsivät tutustumaan muun muassa ohjelmistorobotiikan perusteisiin sekä oppivat tunnistamaan roboteille soveltuvia prosesseja. StaRPA Academyssa perehdytään myös ohjelmistorobotiikkatyökaluun, UiPath Studioon.

Myös Xamkin opiskelijoita lähti avoimin mielin mukaan robotiikan maailmaan.

– Juuri nyt on hyvä hetki ottaa ohelmistorobotiikka haltuun! Opiskelijamme ovatkin ennakkoluulottomasti lähteneet opiskelemaan uusia taitoja kehittäen omaa ammattitaitoaan ja kykyjä toimia muuttuvassa työelämässä. Opinnot sopivat kaikkien alojen opiskelijoille – mukana on ollut opiskelijoita niin liiketaloudesta, logistiikasta, tietotekniikasta kuin sähkö- ja automaatiotekniikasta Kouvola, Kotkan ja Mikkelin kampuksilta, koulutusta yhdessä Starian kanssa organisoinut lehtori Katriina Vesala Xamkista kertoo.

– Halusimme Suomi 100 -tempauksellamme parantaa Suomen kilpailukykyä luomalla tänne uusia RPA-osaajia. Samalla voimme tarjota nuorille erikoisosaamista, joka antaa heille kilpailuetua työelämässä. StaRPA Academyn ja UiPathin koulutusmoduulit suorittaneilla opiskelijoilla on myös mahdollisuus kesätyöpaikkaan tai harjoittelujaksoon Starialla, liiketoimintajohtaja Merja Fischer Stariasta toteaa.

Starian ja Xamkin järjestämässä jatkokoulutuspäivässä Xamkin opiskelijat saivat uusinta tietoa ohjelmistoroboiikan alalta Starian liiketoimintajohtaja Merja Fischeriltä.

Jatkossa Xamkin opiskelijoilla on mahdollisuus sisällyttää jokaiseen tutkintoon robotiikkaopintoja joko valinnaisena tai osana tutkinnon ammatillisia opintoja. Staria ja Xamk ovat sopineet monipuolisesta yhteistyöstä puitesopimuksessaan.

Xamkin tutkinnot ovat uudistuneet ja digitaalisuus, data-analytiikka ja älykkäät tietojärjestelmät ovat sisältönä useissa Xamkin ammatikorkeakoulututkintoon ja ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavissa koulutuksisaa.

Opiskelijat saivat kansainvälisen UiPath-sertifikaatin

Xamkissa serfikaatin kaikki osiot suoritti kevään aikana 10 opiskelijaa, joille Staria ja Xamk järjestivät jatkokoulutuspäivän 24.4.2018 Kouvolassa. Opiskelijat suorittivat sekä Starian StaRPA Academyn että ohjelmistorobotiikkatyökalu UiPathin 14 moduulin koulutusalustan ja vastaanottivat tilaisuudessa UiPath-ohjelmistotoimittajan sertifikaatit.

Jatkokoulutuspäivässä opiskelijat saivat uusinta tietoa alalta Starian liiketoimintajohtaja Merja Fischeriltä, joka on jäsenenä elinkeinoministeri Mika Lintilän asettamassa tekoälytyöryhmässä. Hän kertoi työelämän murroksesta ja oman osaamisen kehittämisen tärkeydestä. Starian robotiikkaspesialisti Heta Ritasen aiheena oli automatisoitavan prosessin valinta, analysointi ja dokumentointi.  RPA-konsultti Joonas Kemppainen opasti opiskelijoita käytännön tehtävissä ja hän kertoi RPA-konsultin urasta innostuneille seuraavista askelista.

Mikä ohjelmistorobotti on?

Ohjelmistorobotti on virtuaalinen assistentti, joka työkaverina vapauttaa henkilöstön aikaa merkityksellisempien, asiantuntijuutta vaativien työtehtävien tekemiseen sekä asiakkaiden entistä parempaan palvelemiseen. Samalla se parantaa laatua, lisää läpinäkyvyyttä ja nopeuttaa raportointia.

Lisätiedot

Opinnot Xamkissa, 24.4. järjestettävän tilaisuuden toteutus ja aikataulu

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Lehtori Katriina Vesala
044 702 8290, katriina.vesala@xamk.fi

Robotiikka, Staria, Uipath

Staria Oy
Liiketoimintajohtaja Merja Fischer
040 821 1765, merja.fischer@staria.fi